Українська лікарка-трансплантолог стала посмертною доноркою для двох жінок

Українська лікарка-трансплантолог Галина Грановська стала посмертною доноркою для двох жінок. Про це у Телеграм 20 серпня повідомляє Міністерство охорони здоров’я України.

"Лікарка-трансплант-координаторка продовжила рятувати життя – навіть після своєї смерті. 55-річна Галина Грановська стала посмертною доноркою для двох жінок із нирковою недостатністю", - йдеться у повідомленні.

Повідомляється, що днями у жінки, яка мала вроджену ваду серця та проблеми із судинами, стався інсульт. На жаль, медики не змогли врятувати колегу. Але її донька Поліна вирішила, що її мама ще може врятувати життя бодай кількох пацієнтів, і ухвалила рішення про посмертне донорство.

"Я точно знаю, що мама цього хотіла б. Коли її просили про допомогу, вона завжди відгукувалася – чи то вдень, чи вночі. І можливість зробити добру справу наприкінці свого життєвого шляху для неї однозначно була важлива", – переконана Поліна.

"Світла пам’ять донорці Галині Грановській та безмежна вдячність її доньці за ухвалення непростого рішення, яке дозволило врятувати життя іншим", - зазначає МОЗ України.

Статті

Країна
16.09.2024
20:13

Боротьба з нецільовими витратами бюджету під час війни. Досвід Запоріжжя

В ході ремонту автомобільної дороги Запоріжжя-Біленьке при улаштуванні нового дорожнього одягу підрядником нанесено вирівнюючий шар у 2 рази тонший, ніж визначено проєктом.
Донбас
15.09.2024
18:34

Донецький «історик і публіцист» придумав «російськомовний український націоналізм». Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу продовжили відпрацьовувати свої тридцять срібняків і активно поширювати російські міфи про «ультранаціоналістичну Україну». Виходить досить незграбно, але ніхто й не вимагає від них дотримуватися історичної...
Країна
13.09.2024
16:15

Зростання цін та гривня: спокій зі знаком питання

Зберігши свою облікову ставку на рівні 13%, Національний банк України сигналізував: до кінця року різкого зростання цін у країні не очікується. А отже, і обвалу гривні.
Всі статті