Україна затвердила угоду з Угорщиною для відкриття нового пункту пропуску на кордоні

Україна затвердила угоду з Угорщиною для відкриття нового пункту пропуску на кордоні. Про це повідомив прем'єр-міністр Денис Шмигаль під час засідання уряду 7 червня.

"Сьогодні затверджуємо Угоду з Угорщиною про відкриття пункту пропуску "Велика Паладь — Надьгодош" для легкового транспорту, що розширить рух транспорту в пункті пропуску "Лужанка — Берегшурань", зокрема для пасажирських перевезень, вантажних перевезень і порожніх фур", - зазначив він.

Також уряд виділяє додаткові 222 млн грн  для розбудови прикордонної інфраструктури з Польщею та модернізацію відповідних пунктів пропуску, зокрема для закупівлі мобільних сканерів.

"Минулого місяця запустили спільний митний та прикордонний контроль у пункті пропуску "Рені" з Молдовою. Прикордонні та митні формальності будуть проводитися тепер лише з української сторони, що прискорить рух транспорту. Це частина проекту зі створення зручного коридору перевезень до румунського порту Галац. Завершили модернізацію ще одного пункту пропуску на кордоні зі Словаччиною “Ужгород – Вишнє Нємецьке”", - зазначив очільник уряду.

Статті

Світ
26.09.2024
22:00

Російський метал у Європі: "історична помилка" Брюсселя

Європейський санкційний «паркан» щодо російської металопродукції виглядає як діряве решето. Цинізм у тому, що дірки у "паркані" передбачливо зробили самі єврочиновники.
Країна
25.09.2024
14:09

Квартирний бум проти переселенців. Їдеш від війни – залишай дітей, старих та тварин

Вимушені переселенці стають легкою здобиччю для недобросовісних власників. На жаль, навіть договір не завжди може захистити орендарів.
Донецьк
23.09.2024
12:17

Перейменування на Донеччині: як у 2024 році змінювали назви, пов'язані з РФ

Вже втретє за останні 10 років населенні пункти Донецької області стикаються із необхідністю масово змінювати назви об’єктів топоніміки на своїй території.
Всі статті