Україна закликає Бразилію заарештувати Путіна у випадку його участі у G20

Україна отримала інформацію, що російський диктатор Володимир Путін може відвідати саміт Великої двадцятки (G20) в Бразилії, який запланований на листопад. У такому разі його мають заарештувати. Про це повідомив генеральний прокурор України Андрій Костін в інтерв’ю для Reuters, - пишуть "Факти".

Костін сказав, що світовій спільноті необхідно об’єднатися, щоби притягнути Путіна до відповідальності за його злочини.

"Через інформацію про те, що Путін може відвідати саміт G20 у Бразилії, я хотів би ще раз наголосити, що бразильська влада як держава-учасниця Римського статуту зобов’язана заарештувати його, якщо він наважиться приїхати", – підкреслив генпрокурор.

Генпрокурор додав, що Бразилія може підтвердити свій статус демократичної та правової держави, якщо заарештує Путіна. Якщо ж цього не відбудеться, це може створити прецедент, де злочинці залишаться безкарними.

Поки що бразильські чиновники повідомили Reuters, що надіслали Путіну запрошення на зустріч G20 в Ріо-де-Жанейро, яка відбудеться 18-19 листопада. Однак прибуде він чи ні, не відомо.

Нагадаємо, що у березні 2023 року Міжнародний кримінальний суд у Гаазі видав ордер на арешт Володимира Путіна. Його звинуватили у воєнному злочині у вигляді депортації дітей.

Статті

Донбас
13.10.2024
18:11

У Луганську Путін дякував кожному, хто кидав папірець в урну. Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Очікувано минулого тижня найважливішою темою ЗМІ окупованого Донбасу став день народження російського диктатора Путіна. Своєрідний старт цунамі привітань від місцевих колабораціоністів усіх мастей дав спікер Кремля Дмитро Пєсков. «Президент... не...
Луганськ
12.10.2024
09:00

Територія відсутня, а бюджет є: яким чином контролюються бюджетні витрати Луганської області

"Оскільки військові адміністрації здебільшого закуповують необхідні розхідні матеріали, то великих закупівель, які потенційно можуть викликати суспільний інтерес, практично немає".
Країна
11.10.2024
13:38

Бюджет-2025: стеля можливостей

Соціальні виплати наступного року не підвищуватимуться (за винятком пенсій), воєнні витрати також залишаться на нинішньому рівні. Такими є головні особливості проєкту держбюджету-2025
Всі статті