Україна вперше застосувала свою ракету-дрон "Паляниця", яка уразила російських військових - Зеленський

4 серпня українські військові вперше завдали удару по російських військових за допомогою ракети-дрона «Паляниця». Про це президент Володимир Зеленський заявив під час урочистостей з нагоди Дня Незалежності України.

За його словами, ракета-дрон — це зброя «абсолютно нового класу», яку застосували саме сьогодні, 24 серпня. Результатом застосування цієї зброї було ураження ворога, зазначив Зеленський.

«І знаємо, що росії буде дуже складно навіть вимовити, що саме прилетіло. Складно протидіяти, але все ж дуже легко зрозуміти, за що», — додав він.

Нагадаємо, Путін був за 12 кілометрів від місця, куди прилетів український дрон "Лютий". 

Як повідомлялося, в Україні створюють "об'єднання дронів", оснащених штучним інтелектом. 

Статті

Країна
16.09.2024
20:13

Боротьба з нецільовими витратами бюджету під час війни. Досвід Запоріжжя

В ході ремонту автомобільної дороги Запоріжжя-Біленьке при улаштуванні нового дорожнього одягу підрядником нанесено вирівнюючий шар у 2 рази тонший, ніж визначено проєктом.
Донбас
15.09.2024
18:34

Донецький «історик і публіцист» придумав «російськомовний український націоналізм». Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу продовжили відпрацьовувати свої тридцять срібняків і активно поширювати російські міфи про «ультранаціоналістичну Україну». Виходить досить незграбно, але ніхто й не вимагає від них дотримуватися історичної...
Країна
13.09.2024
16:15

Зростання цін та гривня: спокій зі знаком питання

Зберігши свою облікову ставку на рівні 13%, Національний банк України сигналізував: до кінця року різкого зростання цін у країні не очікується. А отже, і обвалу гривні.
Всі статті