Україна пройшла перший етап селф-скринінгу на предмет відповідності законодавства євростандартам

Україна провела перший етап оцінки адаптації законодавства України до права Європейського Союзу (селф-скринінг).  Про це заявила віцепрем'єрка з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Ольга Стефанішина, повідомляє "Інтерфакс-Україна" 7 серпня..

"На сьогодні можу констатувати, що ми повністю завершили перший етап селф-скринінгу. Тобто, всі міністерства та інші органи влади успішно виконали свою роботу: аналіз близько 28 тисяч актів права ЄС у 34 переговорних розділах фактично проведено. Тепер маємо зосередитися на напрацюванні чіткого бачення пріоритетів і графіка імплементації актів", - сказала Стефанішина. 

За її словами, далі необхідно визначити за кожним із напрямів перелік актів, які мають бути імплементовані насамперед.

"Це допоможе систематизувати нашу роботу і правильно розставити акценти. Коли цей перелік буде сформовано - він, зокрема, ляже в основу планів у рамках Фінансового інструменту для України (Ukraine Facility), плану нашої законопроєктної роботи", - додала вона.

Крім того, Стефанішина наголосила, що дотримання термінів проведення аналізу є політично важливим не лише для позитивних результатів жовтневого звіту Європейської комісії з розширення, а й для подальших кроків із відкриття переговорів щодо вступу до ЄС.

Як повідомлялося, Верховна Рада підтримала у першому читанні відновлення е-декларування. 

Статті

Країна
16.09.2024
20:13

Боротьба з нецільовими витратами бюджету під час війни. Досвід Запоріжжя

В ході ремонту автомобільної дороги Запоріжжя-Біленьке при улаштуванні нового дорожнього одягу підрядником нанесено вирівнюючий шар у 2 рази тонший, ніж визначено проєктом.
Донбас
15.09.2024
18:34

Донецький «історик і публіцист» придумав «російськомовний український націоналізм». Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу продовжили відпрацьовувати свої тридцять срібняків і активно поширювати російські міфи про «ультранаціоналістичну Україну». Виходить досить незграбно, але ніхто й не вимагає від них дотримуватися історичної...
Країна
13.09.2024
16:15

Зростання цін та гривня: спокій зі знаком питання

Зберігши свою облікову ставку на рівні 13%, Національний банк України сигналізував: до кінця року різкого зростання цін у країні не очікується. А отже, і обвалу гривні.
Всі статті