Україна почала випереджати РФ за кількістю танків – Bloomberg

Україна наздогнала й почала випереджати РФ за кількістю танків. Про це пише Bloomberg 6 липня.

"Україна наздогнала Росію за кількістю танків. За новими даними Кільського інституту, поставки танків становлять 471 одиницю. Нові дані про військову допомогу Україні свідчать про значні зміни в балансі важкого озброєння на полях бою після більш ніж 16 місяців війни, – сказано в повідомленні. – Оновлена в четвер база даних "Ukraine Support Tracker", яку веде німецький Інститут світової економіки в Кілі, повідомляє, що з початку війни країни, які підтримують Київ, поставили 471 новий танк, і ще 286 мають прибути, навіть незважаючи на те, що темпи надання нової допомоги сповільнилися".

Зазначається, що в поєднанні з підрахунками втраченої або захопленої техніки, зробленими розвідувальною групою з відкритих джерел Oryx, які вважаються консервативними, ці цифри свідчать про те, що танковий парк України збільшився з початку вторгнення минулого року, тоді як російський скоротився вдвічі.

Зазначається, що розрив також скоротився в артилерії і реактивних системах залпового вогню, хоча і набагато менше.

Дані щодо танків, зокрема, збігаються з парламентськими свідченнями, наданими начальником Генерального штабу Великої Британії Тоні Радакіним 4 липня.

"Росія втратила майже половину боєздатності своєї армії, – заявив Радакін у комітеті з питань оборони. – Минулого року вона випустила 10 мільйонів артилерійських снарядів, але в кращому випадку може виробляти 1 мільйон снарядів на рік. Вона втратила 2500 танків і в кращому випадку може виробляти 200 танків на рік".

Підрахунки постачань танків і їх втрат на полі бою, надані Bloomberg, свідчать, що Україна наразі має близько 1500 танків, а РФ – близько 1400.

Раніше повідомлялось, що Пісторіус розраховує домовитися про відкриття в Польщі центру для ремонту танків Leopard 2 протягом 10 днів.

Статті

Країна
06.09.2024
11:06

12-годинні виклики, реформування і «Надія». Як "швидка" виконує свої функції у прифронтовій Дніпропетровщині

Зараз додалося викликів… Ми всі розуміємо які. У нас щоденні транспортування військових, я не буду говорити, з яких локацій. Першими працюють військові медики, ми забираємо поранених військових в лікарнях першого контакту або стабілізаційних пунктах
Країна
05.09.2024
11:31

Національний кешбек: як це працюватиме

Ініційована президентом В.Зеленським держпрограма "Купуй українське" ("Національний кешбек") стартувала з 2 вересня. "ОстроВ" розповідає про її умови та ризики.
Світ
04.09.2024
11:19

«В перспективі наступного року Москві доведеться домовлятися з Вашингтоном». Російські ЗМІ про Україну

«Виснажені громадяни Незалежної розуміють, що під час швидкого настання холодів їхня енергосистема може не витримати, а Росія масштабними бомбардуваннями здатна знищити всю енергомережу України і тоді настане колапс»
Всі статті