Україна передала США і Великій Британії цілі на території РФ, по яких хоче використовувати далекобійні ракети ATACMS і Storm Shadow - Reuters

Україна передала Великій Британії і США список військових цілей на території росії, по яких ЗСУ хочуть використовувати далекобійні ракети ATACMS і Storm Shadow. Про це з посиланням на двох європейських дипломатів, які говорили на умовах анонімності, - пише Reuters 14 вересня.

"Два європейські дипломати, які говорили на умовах анонімності, повідомили, що Україна представила США і Великій Британії список потенційних цілей на території Росії, які можуть бути вражені, якщо їм дозволять", - пише Reuters.

У повідомленні зазначається, що "спочатку українська сторона планувала використовувати американські ракети ATACMS для ударів по авіабазах, на яких розташовані російські літаки, що беруть участь у бойових діях". Однак, як пише Reuters, у відповідь у Пентагоні заявили, що РФ перенесла 90% своїх бойових літаків за межі досяжності далекобійних ракет, які поставляються Києву зі США.

Reuters також пише стверджує, що "...Україна планує використовувати західні ракети для ударів по російських військових командних пунктах, складах палива і зброї, а також місцях зосередження військ". 

Зазначається, що, крім ATACMS, ЗСУ хочуть застосовувати для далекобійних ударів по території РФ британські ракети Storm Shadow і французькі SCALP.

Раніше повідомлялось, що Умєров та Єрмак планують передати адміністрації Байдена список військових цілей РФ, які можна було б атакувати далекобійною зброєю.

Статті

Донецьк
18.09.2024
13:18

У лікарнях грубіянять, а в аптеках продають крейду замість ліків. Донецький щоденник

На цій біді швидко навчилися заробляти місцеві ділки. Вони привозять невеликими партіями медикаменти з України та перепродають їх із потрійною накруткою. Але люди купують. Тому що змушені.
Світ
17.09.2024
18:00

«Росія зобов'язана вибрати другий варіант дій». Російські ЗМІ про Україну

У Росії для чинної влади небезпечно програвати війни, особливо коли тривалий час ця влада проводила паради і переконувала народ у непереможності рідної армії. Поразка викличе розчарування і втрату віри, але не в армію, а в політичне керівництво.
Луганськ
17.09.2024
10:40

Хліб, евакуація, 20 мешканців і зникла безвісти 82-річна Надія Омелянівна: будні вільної Луганщини 

Надія Омелянівна, швидше за все, пішла шукати місце, де можна спіймати мобільний зв’язок, щоб поговорити з сином (телефона у хаті не було, отже, ймовірно, вона взяла його з собою). І підірвалась на вибухівці. А тіло розтягали дикі звірі.
Всі статті