Україна отримає від США 800 мільйонів доларів для відновлення енергетики - Свириденко

США нададуть Україні 800 мільйонів доларів для відновлення енергетики. Про це за підсумками свого візиту до США повідомила міністерка економіки Юлія Свириденко у мережі Х 31 серпня. 

"Енергетика була однією з ключових тем під час нашої поїздки до США. Разом із заступником міністра енергетики США Девідом М. Тюрком ми обговорили негайні кроки, необхідні для відновлення Україною енергетичної системи. Понад 50% нашої енергетичної інфраструктури постраждало від російських авіаударів. Ми глибоко вдячні за підтримку у створенні систем пасивного захисту, а також за пакет фінансування енергетичного сектору на суму 800 млн доларів США", - написала Свириденко. 

За її словами, під час візиту вона передала американським колегам список критично важливого обладнання, необхідного для негайного ремонту. Цей список укладений Кабміном України.

"Я вдячна Девіду Тюрку за те, що США готові допомогти нам як необхідним обладнанням, так і технічною підтримкою для його встановлення", - зазначила міністерка.

Раніше повідомлялось, що Бельгія направила 9 млн євро для енергетичної інфраструктури України.

Статті

Донецьк
18.09.2024
13:18

У лікарнях грубіянять, а в аптеках продають крейду замість ліків. Донецький щоденник

На цій біді швидко навчилися заробляти місцеві ділки. Вони привозять невеликими партіями медикаменти з України та перепродають їх із потрійною накруткою. Але люди купують. Тому що змушені.
Світ
17.09.2024
18:00

«Росія зобов'язана вибрати другий варіант дій». Російські ЗМІ про Україну

У Росії для чинної влади небезпечно програвати війни, особливо коли тривалий час ця влада проводила паради і переконувала народ у непереможності рідної армії. Поразка викличе розчарування і втрату віри, але не в армію, а в політичне керівництво.
Луганськ
17.09.2024
10:40

Хліб, евакуація, 20 мешканців і зникла безвісти 82-річна Надія Омелянівна: будні вільної Луганщини 

Надія Омелянівна, швидше за все, пішла шукати місце, де можна спіймати мобільний зв’язок, щоб поговорити з сином (телефона у хаті не було, отже, ймовірно, вона взяла його з собою). І підірвалась на вибухівці. А тіло розтягали дикі звірі.
Всі статті