Україна отримала від партнерів 10 спецавтівок для медиків у прифронтових областях

Україна отримала від ПРООН 10 спеціалізованих автомобілів, які посилять мобільність медиків. Машини відправлять у найвіддаленіші райони прифронтових областей. Про це повідомила пресслужба МОЗ.

Як повідомляється, автівки закупили за підтримки ЄС та урядів Канади й Данії.

У відомстві розраховують, що ці автомобілі посилять спроможність місцевих служб задля кращого реагування на потреби постраждалих від війни громад.

Автомобілі виконуватимуть функцію мобільних хабів, що працюватимуть над зміцненням соціальної стійкості та добробуту на місцевому рівні, а також допомагатимуть громадам та їхнім жителям упоратись із наслідками війни, зазначили в МОЗ.

"Посилення мобільності медиків означає збільшення доступності медичних послуг. Передані автомобілі використовуватимуть для виїзду медичних працівників у найвіддаленіші та найбільш постраждалі від воєнних дій громади нашої країни. Це вагома підтримка для української системи охорони здоров’я”, – прокоментувала  заступниця міністра охорони здоров’я України з питань цифрового розвитку Марія Карчевич.

Автівки передадуть у віддалені райони Дніпропетровської, Запорізької, Миколаївської та Херсонської областей.

Завдяки новим машинам люди зможуть отримувати паліативну допомогу, послуги сімейних лікарів і психосоціальну підтримку.

Нагадаємо, раніше Фінляндія передала Україні шість повністю укомплектованих спеціальним медобладнанням "швидких". 

Статті

Країна
03.10.2024
12:04

Росія окупувала Вугледар: воєнний експерт Владислав Селезньов про наслідки

Втративши контроль над Вугледаром, ми втрачаємо можливість наносити артилерійські удари по залізничній станції у Волновасі – це один з ключових елементів російської залізничної логістики.
Країна
02.10.2024
17:06

"Ця зима встряхне і розставить все по місцях". Як в Україні розвивають відновлювальну генерацію, завдяки і попри

Немає механізмів, які б заохочували людей і організації, щоб ця електроенергія ще й допомагала б мережі. Потрібно думати на державному рівні, як це все інтегровувати в нашу енергетичну систему.
Країна
01.10.2024
15:58

Є-відновлення на Донеччині. Як державна програма працює на практиці

Не треба боятись продавати нерухомість за програмою єВідновлення. Якщо співпрацювати з фаховими ріелторами, нотаріусами та юристами все пройде дуже добре для обох сторін.
Всі статті