Україна не зацікавлена забирати території Курщини: МЗС пояснило, про що мова

Україна не зацікавлена у тому, щоб забирати території Курської області Росії. Йдеться про звільнення прикордоння від російського контингенту, який обстрілює українські землі. Про це на брифінгу повідомив речник Міністерства зовнішніх справ Георгій Тихий, - передає «Суспільне».

«Ми хочемо захистити життя своїх людей. Я нагадаю, що, зокрема, з районів Курської області тільки від початку цього літа і тільки по районах Сумської області було завдано понад 2 тисячі ударів», — зазначив речник.

І додав, що Україна не має змоги завдавати далекобійних ударів, щоб захиститися від російського терору. Тому є потреба звільнити прикордонні райони рф від військових контингентів, які обстрілюють українські землі.

Крім того, операція в Курській області допомагає фронту, бо не дозволяє окупантам перекидати додаткові підрозділи на Донеччину й ускладнює їм військову логістику, каже Тихий.

Як стверджує речник, є дані, що у москві дуже занепокоєні тим, що операція України відбувається без порушень гуманітарного права, що б дуже хотіли бачити росіяни для пропаганди. Тому є побоювання, що такі інциденти росія може сфабрикувати, зокрема, шляхом перевдягання російських військових в українську форму.

«Тож ми закликаємо партнерів зберігати пильність та не піддаватися на російську пропаганду», — зазначив Тихий.

Статті

Донецьк
18.09.2024
13:18

У лікарнях грубіянять, а в аптеках продають крейду замість ліків. Донецький щоденник

На цій біді швидко навчилися заробляти місцеві ділки. Вони привозять невеликими партіями медикаменти з України та перепродають їх із потрійною накруткою. Але люди купують. Тому що змушені.
Світ
17.09.2024
18:00

«Росія зобов'язана вибрати другий варіант дій». Російські ЗМІ про Україну

У Росії для чинної влади небезпечно програвати війни, особливо коли тривалий час ця влада проводила паради і переконувала народ у непереможності рідної армії. Поразка викличе розчарування і втрату віри, але не в армію, а в політичне керівництво.
Луганськ
17.09.2024
10:40

Хліб, евакуація, 20 мешканців і зникла безвісти 82-річна Надія Омелянівна: будні вільної Луганщини 

Надія Омелянівна, швидше за все, пішла шукати місце, де можна спіймати мобільний зв’язок, щоб поговорити з сином (телефона у хаті не було, отже, ймовірно, вона взяла його з собою). І підірвалась на вибухівці. А тіло розтягали дикі звірі.
Всі статті