Україна може відкрити ще один табір для військовополонених росіян

Україна найближчим часом може відкрити новий табір для військовополонених. Про це розповів міністр юстиції України Денис Малюська в ефірі "Ми-Україна".

Він наголосив - нині в Україні функціонує три табори для військовополонених. Однак розглядається доцільність відкриття четвертого.

"Ми, безумовно, чекаємо на обміни. Це для нас не тільки гарна новина з точки зору повернення наших військовослужбовців з полону, а і звільнення місць. Тому що, дійсно, в нас зараз функціонує три табори для військовополонених, ми роздумуємо над відкриттям четвертого. А якщо обміни не активізуються істотно, я думаю, що протягом кількох наступних місяців, ми почнемо вживати заходів щодо організації четвертого табору для військовополонених росіян. 

Це відволікання ресурсів… Нам допомагають міжнародні організації, зокрема Червоний Хрест для закупівлі обладнання, облаштування території. Це не є тягар для платників податків (в Україні, - ред.). Ми намагаємося спомпенсувати будь-які витрати на військовополонених. Але так, це, безумовно, певна витрата наших ресурсів, але вона того вартує", - заявив міністр юстиції.

Водночас Малюська додав, що Україна не може ставитися до полонених так, як це робить росія, оскільки ми є частиною цивілізованого світу.

"Вони (партнери України, - ред.) нас поважають, допомагають, тому що ми інші (не такі, як росіяни, - ред.). Ми є частиною Європи", - наголосив очільник Мін’юсту.

Статті

Донбас
07.07.2024
17:38

Як "бойові буряти" з приазовськими греками навіки побраталися. Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня допитливі читачі могли за пафосними заголовками публікацій ЗМІ окупованого Донбасу побачити реальну картину "поліпшення життя" в "народних республіках". Для цього навіть не треба було вчитися езопової мови або читати між рядків....
Країна
05.07.2024
12:15

"Муніципальна няня" тепер і для ВПО: особливості програми

Тепер у всіх тих батьків, які переїхали з постраждалих громад і самі виховують дітей, без підтримки рідних і близьких, є можливість отримати гроші від держави на фінансування послуг няні
Країна
04.07.2024
10:23

Земельна реформа, рейдери, війна і не тільки… Про що не мовчать фермери прифронтової Дніпропетровщини

Що насторожує в цій реформі? Під час війни можливість концентрувати в одних руках до 10 тис гектарів землі – погана історія. Уявіть, що аграрій скупить ці 10 тисяч в одній громаді. Це породжує монополію, монополія –  корупцію.
Всі статті