Україна могла ввести в Курську область угруповання з 10 тисяч солдатів - ЗМІ

Україна організувала вторгнення в Курську область за допомогою трьох бригад загальною чисельністю до 10 тис. солдатів, - цитує Forbes ТГК The Moscow Times.

За даними видання, командування Збройними силами України (ЗСУ) задіяло в операції одну з найбільш оснащених і швидкохідних бригад - 80-ту десантно-штурмову. Вона використовує суміш радянської та західної техніки, зокрема танки Т-64БВ і Т-80БВ, БТР-80, колісні бронетранспортери Stryker і гусеничні машини Marder. Також у боях у Курській області беруть участь 22-га і 88-та механізовані бригади.

Видання нагадало, що в середині липня президент України Володимир Зеленський відкрито заявляв про підготовку 14 резервних бригад ЗСУ, які почали отримувати необхідне озброєння. До цього він зазначав, що Київ розпочне новий контрнаступ, коли необхідні для нього українські сили будуть повністю укомплектовані.

Російська розвідка підтверджувала, що у ЗСУ є в резерві до 14 добре навчених і підготовлених бригад, розповіло "Новой газете. Європа" джерело у Збройних силах РФ. "Цих сил буде достатньо, щоб узяти Курськ". 

Зараз опір українцям чинять підрозділи Росгвардії і розрізнені армійські частини. З чуток, у район бойових дій уже направили бійців "Альфи" ЦСН ФСБ і залишки ПВК "Вагнер" з Африки", - зазначив співрозмовник видання. Однак, за його словами, у російських військових виникли труднощі з перекиданням резервів, оскільки українські частини перерізали залізничне сполучення і порушили логістику.

Статті

Луганськ
17.09.2024
10:40

Хліб, евакуація, 20 мешканців і зникла безвісти 82-річна Надія Омелянівна: будні вільної Луганщини 

Надія Омелянівна, швидше за все, пішла шукати місце, де можна спіймати мобільний зв’язок, щоб поговорити з сином (телефона у хаті не було, отже, ймовірно, вона взяла його з собою). І підірвалась на вибухівці. А тіло розтягали дикі звірі.
Країна
16.09.2024
20:13

Боротьба з нецільовими витратами бюджету під час війни. Досвід Запоріжжя

В ході ремонту автомобільної дороги Запоріжжя-Біленьке при улаштуванні нового дорожнього одягу підрядником нанесено вирівнюючий шар у 2 рази тонший, ніж визначено проєктом.
Донбас
15.09.2024
18:34

Донецький «історик і публіцист» придумав «російськомовний український націоналізм». Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу продовжили відпрацьовувати свої тридцять срібняків і активно поширювати російські міфи про «ультранаціоналістичну Україну». Виходить досить незграбно, але ніхто й не вимагає від них дотримуватися історичної...
Всі статті