Україна має всі шанси повернути ініціативу та розпочати контрнаступ - ISW

Темп російських наступальних операцій на сході України останніми тижнями сповільнився – це може свідчити про те, що весняний наступ російських військ, можливо, наближається до завершення. Про це пишуть у черговому зведенні експерти американського Інституту вивчення війни (ISW), - повідомляє Бі-бі-сі.

Спікер Східного угруповання військ ЗСУ Сергій Череватий напередодні заявив, що росія не змогла зібрати достатньо сил для очікуваного великого наступу на Донбасі, і зазначив, що нинішні російські наступальні дії не можна назвати великою стратегічною операцією.

За його словами, російські війська не можуть завершити навіть тактичне захоплення Бахмута. Вони також зазнають значних труднощів у досягненні оперативно значимих успіхів на інших ділянках фронту.

Таким чином, весняний наступ російських військ, напевно, наближається до кульмінації, пише ISW. Якщо 300 тисяч російських солдатів не змогли забезпечити вирішальну перевагу в наступі в Україні, то малоймовірно, що залучення додаткових сил під час майбутніх хвиль мобілізації призведе до кардинально іншого результату цього року.

Тому Україна має всі шанси повернути ініціативу та розпочати контрнаступ на критично важливих ділянках нинішньої лінії фронту, резюмують експерти ISW.

Статті

Країна
06.09.2024
11:06

12-годинні виклики, реформування і «Надія». Як "швидка" виконує свої функції у прифронтовій Дніпропетровщині

Зараз додалося викликів… Ми всі розуміємо які. У нас щоденні транспортування військових, я не буду говорити, з яких локацій. Першими працюють військові медики, ми забираємо поранених військових в лікарнях першого контакту або стабілізаційних пунктах
Країна
05.09.2024
11:31

Національний кешбек: як це працюватиме

Ініційована президентом В.Зеленським держпрограма "Купуй українське" ("Національний кешбек") стартувала з 2 вересня. "ОстроВ" розповідає про її умови та ризики.
Світ
04.09.2024
11:19

«В перспективі наступного року Москві доведеться домовлятися з Вашингтоном». Російські ЗМІ про Україну

«Виснажені громадяни Незалежної розуміють, що під час швидкого настання холодів їхня енергосистема може не витримати, а Росія масштабними бомбардуваннями здатна знищити всю енергомережу України і тоді настане колапс»
Всі статті