Україна й МВФ домовилися про 5-й перегляд програми EFF на майже $16 млрд - Шмигаль

Україна й Міжнародний валютний фонд домовилися про п’ятий перегляд програми EFF на майже $15,6 млрд, - повідомив прем'єр-міністр Денис Шмигаль.

"Україна та МВФ на рівні експертів домовилися про п'ятий перегляд нашої програми EFF на 15,6 млрд доларів", - зазначив він.

За його словами, всі кількісні критерії та структурні маяки до кінця червня були виконані.

"Ці домовленості демонструють, що Україна продовжує важливі реформи, і міжнародні партнери підтримують нас на цьому шляху", - пояснив Шмигаль.

Прем'єр також наголосив, що уряд очікує затвердження цієї угоди Виконавчою радою МВФ, після чого Україна отримає $1,1 млрд.

"Це була перша місія МВФ, яка повноцінно працювала в Києві під час повномасштабного вторгнення. Вдячні команді Фонду за роботу та підтримку", - зазначив він.

За словами Шмигаля, кошти партнерів допомагають українському уряду фінансувати всі не військові видатки бюджету, що дає змогу спрямовувати українські внутрішні ресурси на обороноздатність країни.

Статті

Луганськ
17.09.2024
10:40

Хліб, евакуація, 20 мешканців і зникла безвісти 82-річна Надія Омелянівна: будні вільної Луганщини 

Надія Омелянівна, швидше за все, пішла шукати місце, де можна спіймати мобільний зв’язок, щоб поговорити з сином (телефона у хаті не було, отже, ймовірно, вона взяла його з собою). І підірвалась на вибухівці. А тіло розтягали дикі звірі.
Країна
16.09.2024
20:13

Боротьба з нецільовими витратами бюджету під час війни. Досвід Запоріжжя

В ході ремонту автомобільної дороги Запоріжжя-Біленьке при улаштуванні нового дорожнього одягу підрядником нанесено вирівнюючий шар у 2 рази тонший, ніж визначено проєктом.
Донбас
15.09.2024
18:34

Донецький «історик і публіцист» придумав «російськомовний український націоналізм». Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу продовжили відпрацьовувати свої тридцять срібняків і активно поширювати російські міфи про «ультранаціоналістичну Україну». Виходить досить незграбно, але ніхто й не вимагає від них дотримуватися історичної...
Всі статті