Україна евакуювала з Лівану ще 68 людей, серед них — 28 українців та іноземці з семи країн

Україна 9 жовтня здійснила четвертий етап евакуації людей з Лівану на тлі погіршення безпекової ситуації на Близькому Сході, вдалося вивезти ще 68 охочих, серед них — українці та іноземці із семи країн. Про це повідомило Головне управління розвідки Міноборони (ГУР). 

Як зазначається, літак з аеропорту Бейрута вже приземлився у польському Жешуві. Серед евакуйованих 28 українців ― 19 дорослих та 9 дітей. Вони вже прямують до України. Також вдалося забрати і двох собак.

У межах місії Україна допомогла покинути Ліван і 40 іноземцям із 7 країн світу ― 26 дорослим та 14 дітям. Це громадяни Аргентини, Мексики, Молдови, Румунії, Чехії, Колумбії та Лівану. 

Місію здійснили ГУР МО та Міністерство закордонних справ за дорученням президента України Володимира Зеленського. Завдяки координації з міжнародними партнерами та підтримці дружніх держав операція була проведена оперативно й без ускладнень.

Під час попередніх трьох місій з близькосхідної країни змогли вивезти 189 громадян України та 45 іноземців. 

Як зазначили у відомстві, для евакуації з Ливану необхідно звертатися до посольства України в Ліванській Республіці:

  • телефон: (+961) 5921668;
  • електронна адреса: [email protected].
  • Також доступна цілодобова гаряча лінія Міністерства закордонних справ України за номером +38-044-238-16-57.

Нагадаємо, 30 вересня ізраїльські військові заявили, що розпочали «обмежені, локалізовані та цілеспрямовані рейди» проти угруповання «Хезболла» у прикордонні на півдні Лівану.

Статті

Донецьк
09.10.2024
21:00

Остання фортеця вуглепрому на Донеччині. Чому люди залишаються працювати попри небезпеку

Шахтоуправління «Покровське» – єдине вугільне підприємство, яке зараз працює у Донецькій області. До війни кількість працівників тут складала близько 10 000 людей, а видобуток вугілля на рік – до 8 мільйонів тон.
Світ
09.10.2024
11:20

«Росії заморожування конфлікту абсолютно не потрібне». Російські ЗМІ про Україну

"Для Росії заморожування конфлікту «тут і зараз», в умовах, коли шальки терезів дедалі виразніше схиляються на нашу користь, не лише абсолютно не потрібне, а й навіть було б згубним у стратегічному плані"
Країна
08.10.2024
23:19

"Вистояли якимось дивом", або підсумки туристичного сезону у Криму

Якщо для туристів порівняно низькі ціни на відпочинок – це однозначний плюс, то місцеві жителі, багато з яких весь рік живуть за рахунок літнього сезону, в жаху від того, що втрачають заробіток.
Всі статті