Україна допомагатиме Малаві в рамках програми "Grain From Ukraine": президент прийняв Кулебу

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба був прийнятий президентом африканської країни Малаві Лазарусом Чакверою в столиці країни Лілонгве 5 серпня. Про це повідомив Кулеба в мережі Х та МЗС України у Телеграм.

"В рамках діалогу між українським та малавійським лідерами я мав честь бути прийнятим Президентом Лазарусом Чакверою у Лілонгве. Ми цінуємо тверду та послідовну позицію Малаві щодо російської агресії проти України, а також її підтримку комюніке Мирного саміту. Україна не лише вдячна, але й хоче бути корисною. Ми усвідомлюємо серйозний вплив зміни клімату на продовольчу безпеку Малаві", - написав Кулеба.

Він зазначив, що за дорученням президента Зеленського повідомив Чаквері, що Україна вирішила допомогти Малаві в рамках нашої програми "Grain From Ukraine" ("Зерно з України").

"Ми також обговорили потенціал взаємовигідної співпраці в сільському господарстві, фармацевтиці, діджиталізації та інших сферах", - зазначив Кулеба.

Раніше повідомлялось, що Дмитро Кулеба здійснить візити до Малаві, Замбії та Маврикію у період 4-8 серпня

Статті

Донецьк
18.09.2024
13:18

У лікарнях грубіянять, а в аптеках продають крейду замість ліків. Донецький щоденник

На цій біді швидко навчилися заробляти місцеві ділки. Вони привозять невеликими партіями медикаменти з України та перепродають їх із потрійною накруткою. Але люди купують. Тому що змушені.
Світ
17.09.2024
18:00

«Росія зобов'язана вибрати другий варіант дій». Російські ЗМІ про Україну

У Росії для чинної влади небезпечно програвати війни, особливо коли тривалий час ця влада проводила паради і переконувала народ у непереможності рідної армії. Поразка викличе розчарування і втрату віри, але не в армію, а в політичне керівництво.
Луганськ
17.09.2024
10:40

Хліб, евакуація, 20 мешканців і зникла безвісти 82-річна Надія Омелянівна: будні вільної Луганщини 

Надія Омелянівна, швидше за все, пішла шукати місце, де можна спіймати мобільний зв’язок, щоб поговорити з сином (телефона у хаті не було, отже, ймовірно, вона взяла його з собою). І підірвалась на вибухівці. А тіло розтягали дикі звірі.
Всі статті