"Ухилянт-поліглот" звернувся до українських прикордонників польською: думав, що кордон позаду

Ухилянт з Кіровоградської області заблукав, замість Польщі опинився біля Білорусі, звернувся до українських прикордонників польською мовою й був ними затриманий. Про це, розмістивши відповідне відео, повідомила Державна прикордонна служба України (ДПСУ) в Телеграм 3 жовтня.

"Житель Кіровоградщини вирушив у "подорож", слідуючи порадам невідомого у месенджері, проте заблукав. Без запасів він майже добу блукав лісами й болотами на Рівненщині. Єдиним джерелом води була роса з рослин. Сподіваючись дійти до Польщі, він опинився на кордоні з Білоруссю", - сказано в повідомленні.

Згодом порушник натрапив на українських прикордонників та звернувся до них польською мовою, бо помилково прийняв їх за польських. Чоловіка затримали та притягнули до адмінвідповідальності.

До речі, розпровідає про свої "пригоди" він прикордонникам на відео вже російською.

Раніше повідомлялось, що прикордонники на моторному човні наздогнали порушника кордону, який перепливав Дністер, щоб дістатися Молдови.

Статті

Країна
03.10.2024
12:04

Росія окупувала Вугледар: воєнний експерт Владислав Селезньов про наслідки

Втративши контроль над Вугледаром, ми втрачаємо можливість наносити артилерійські удари по залізничній станції у Волновасі – це один з ключових елементів російської залізничної логістики.
Країна
02.10.2024
17:06

"Ця зима встряхне і розставить все по місцях". Як в Україні розвивають відновлювальну генерацію, завдяки і попри

Немає механізмів, які б заохочували людей і організації, щоб ця електроенергія ще й допомагала б мережі. Потрібно думати на державному рівні, як це все інтегровувати в нашу енергетичну систему.
Країна
01.10.2024
15:58

Є-відновлення на Донеччині. Як державна програма працює на практиці

Не треба боятись продавати нерухомість за програмою єВідновлення. Якщо співпрацювати з фаховими ріелторами, нотаріусами та юристами все пройде дуже добре для обох сторін.
Всі статті