Угорщина продовжує блокувати виплату чергового траншу до Європейського мирного фонду для України - Боррель

Високий представник Європейського союзу з питань зовнішньої політики і політики безпеки Жозеп Боррель заявив, що Угорщина, як і раніше, продовжує блокувати черговий транш до Європейського мирного фонду, призначений для України. Про це він розповів у Брюсселі після закінчення засідання Європейської ради з питань закордонних справ, на порядку денному якого стояло і це питання, повідомляє "Інтерфакс-Україна"

Також Боррель не назвав конкретну країну, однак відомо, що саме Угорщина застосовує право вето на черговий транш.

"Більшість держав-членів наполягали на необхідності зняти блокування цього платежу, відкладеного на рік. Водночас вони наголосили на важливості просування вперед щодо рішення про впровадження нового фонду допомоги Україні, який був заблокований однією державою-членом. Держави-члени наполягали на тому, що це неприйнятно, але, на жаль, ситуація з блокуванням зберігається", - повідомив Боррель.

Нагадаємо, раніше Угорщина погодилася не блокувати військову допомогу НАТО Україні. 

Статті

Країна
16.09.2024
20:13

Боротьба з нецільовими витратами бюджету під час війни. Досвід Запоріжжя

В ході ремонту автомобільної дороги Запоріжжя-Біленьке при улаштуванні нового дорожнього одягу підрядником нанесено вирівнюючий шар у 2 рази тонший, ніж визначено проєктом.
Донбас
15.09.2024
18:34

Донецький «історик і публіцист» придумав «російськомовний український націоналізм». Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу продовжили відпрацьовувати свої тридцять срібняків і активно поширювати російські міфи про «ультранаціоналістичну Україну». Виходить досить незграбно, але ніхто й не вимагає від них дотримуватися історичної...
Країна
13.09.2024
16:15

Зростання цін та гривня: спокій зі знаком питання

Зберігши свою облікову ставку на рівні 13%, Національний банк України сигналізував: до кінця року різкого зростання цін у країні не очікується. А отже, і обвалу гривні.
Всі статті