У ЗСУ заявили, що реальні втрати росіян у битві за Часів Яр — 5 тисяч військових

Під час битви за Часів Яр росіяни втратили 5 тисяч своїх військових, що майже у 20 разів менше, ніж писало видання Forbes. Про це заявив речник оперативно-стратегічного угруповання військ «Хортиця» Назар Волошин в ефірі телемаратону 7 липня.

За його словами, оцінка у 99 тисяч військових, яких втратила рф, може бути для всієї лінії бойового зіткнення в межах відповідальності ОСУВ «Хортиця». Так, на тому напрямку у квітні росіяни втратили 24 тисячі військових, у травні — майже 26 тисяч, а в червні — майже 32 тисячі.

«Ну до 90 тисяч, можливо, з іншими напрямками — Оріхівським, Времівським… 90 може бути. Я не буду сперечатися з експертами. Вони, можливо, мають більш детальні цифри», — додав речник.

Водночас для Часового Яру, каже Волошин, ця цифра надто велика. За весь час наступу на мікрорайон Канал росія там втратила близько 5 тисяч росіян — їх, за словами речника, «поховано в посадках».

4 липня видання Forbes написало, що від початку наступу на Часів Яр у квітні росія втратила 99 тисяч військових. Там уточнювали, що з цих 99 тисяч «значна частина точно загинула».

Як повідомлялося, протягом доби 6 липня на фронті відбулося 151 бойове зіткнення.

Статті

Донбас Країна
04.10.2024
11:01

«Космогонія»: історія Всесвіту й цивілізації від художника з Донеччини Петра Антипа

Картина складається з більше ніж 500 частин та 9 фрагментів. Вона має 10 метрів заввишки й 200 завширшки. Точна її площа – 2086,5 квадратних метрів, і це офіційно зареєстровано у Книзі рекордів України.
Країна
03.10.2024
12:04

Росія окупувала Вугледар: воєнний експерт Владислав Селезньов про наслідки

Втративши контроль над Вугледаром, ми втрачаємо можливість наносити артилерійські удари по залізничній станції у Волновасі – це один з ключових елементів російської залізничної логістики.
Країна
02.10.2024
17:06

"Ця зима встряхне і розставить все по місцях". Як в Україні розвивають відновлювальну генерацію, завдяки і попри

Немає механізмів, які б заохочували людей і організації, щоб ця електроенергія ще й допомагала б мережі. Потрібно думати на державному рівні, як це все інтегровувати в нашу енергетичну систему.
Всі статті