У ЗСУ створюють єдину службу патронації членів сімей загиблих (померлих), зниклих безвісти й полонених військовослужбовців

У ЗСУ створюється єдина система по роботі з членами сімей загиблих (померлих), зниклих безвісти, полонених військовослужбовців - служби супроводу (патронації). Про це розповів начальник Центрального управління цивільно-військового співробітництва Генштабу ЗСУ полковник Олександр Кутков 6 серпня, - пише Генштаб ЗСУ у facebook.

"Головнокомандувач Збройних Сил України генерал-полковник Олександр Сирський затвердив Концепцію впровадження соціального супроводу військовослужбовців та членів їхніх сімей у системі цивільно-військового співробітництва Збройних Сил України та Дорожню карту. Головна мета створення такої системи - піклування про родини військовослужбовців та їх загальне інформування, супровід поранених у закладах охорони здоров'я, координація та зв'язок із сім'ями полонених, зниклих безвісти, загиблих (померлих)", - пише Генштаб.

"Відповідні підрозділи будуть розгорнуті в складі вже діючих штатних підрозділів цивільно-військового співробітництва Збройних Сил України, які мають окрему структуру та вертикаль на всіх рівнях військового управління", - цитуються слова Куткова.

Зазначається, що першочергово служби соціального супроводу будуть комплектуватися військовослужбовцями, звільненими з полону, та військовослужбовцями, які через поранення чи стан здоров’я не можуть брати участь у бойових діях. Відповідні рішення уже прийняті Головнокомандувачем ЗС України.

"Відповідно до спільної Директиви Міністра оборони України та Головнокомандувача ЗС України невдовзі служби патронації стануть штатними підрозділами у Збройних Силах України, що виведе підтримку військовослужбовців та їхніх сімей на новий якісний рівень", - йдеться в повідомленні Генштаба.

Раніше повідомлялось, що Україна повернула ще 95 захисників із російського полону.

Статті

Країна
16.09.2024
20:13

Боротьба з нецільовими витратами бюджету під час війни. Досвід Запоріжжя

В ході ремонту автомобільної дороги Запоріжжя-Біленьке при улаштуванні нового дорожнього одягу підрядником нанесено вирівнюючий шар у 2 рази тонший, ніж визначено проєктом.
Донбас
15.09.2024
18:34

Донецький «історик і публіцист» придумав «російськомовний український націоналізм». Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу продовжили відпрацьовувати свої тридцять срібняків і активно поширювати російські міфи про «ультранаціоналістичну Україну». Виходить досить незграбно, але ніхто й не вимагає від них дотримуватися історичної...
Країна
13.09.2024
16:15

Зростання цін та гривня: спокій зі знаком питання

Зберігши свою облікову ставку на рівні 13%, Національний банк України сигналізував: до кінця року різкого зростання цін у країні не очікується. А отже, і обвалу гривні.
Всі статті