У ЗСУ почали впроваджувати комплексну програму для збереження життя військовослужбовців - Генштаб

У Збройних силах України завершили розробку й почали впроваджувати комплексну програму дій "Збереження життя військовослужбовців". Про це повідомляє Генштаб ЗСУ.

Зазначається, що це було дорученням головнокомандувача Олександра Сирського, а допомагали у розробці волонтери та громадські діячі.

Програма "Збереження життя військовослужбовців" - це універсальна система для кожного підрозділу, ключовим пріоритетом якої є збереження життя наших воїнів.

Особлива увага буде приділена:

  • удосконаленню підготовки українських захисників;
  • підвищенню якості їх навчання;
  • покращенню надання медичної допомоги на всіх етапах;
  • забезпеченню відпочинку особового складу, який виконує бойові завдання та низці інших заходів.

Одним з важливих аспектів реалізації програми - це дії командирів підрозділів, адже саме на них покладена максимальна відповідальність за збереження життя особового складу.

"Ми боремося за нашу землю, але життя українського солдата - найважливіше. Позицію можна повернути, життя - ні. Робота над практичним втіленням програми триватиме під особистим контролем Головнокомандувача ЗС України", -зазначили у Генштабі.

Нагадаємо, у Мінцифри повідомили, що в "Дії" вже запрацювало електронне бронювання. 

Статті

Країна
16.09.2024
20:13

Боротьба з нецільовими витратами бюджету під час війни. Досвід Запоріжжя

В ході ремонту автомобільної дороги Запоріжжя-Біленьке при улаштуванні нового дорожнього одягу підрядником нанесено вирівнюючий шар у 2 рази тонший, ніж визначено проєктом.
Донбас
15.09.2024
18:34

Донецький «історик і публіцист» придумав «російськомовний український націоналізм». Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу продовжили відпрацьовувати свої тридцять срібняків і активно поширювати російські міфи про «ультранаціоналістичну Україну». Виходить досить незграбно, але ніхто й не вимагає від них дотримуватися історичної...
Країна
13.09.2024
16:15

Зростання цін та гривня: спокій зі знаком питання

Зберігши свою облікову ставку на рівні 13%, Національний банк України сигналізував: до кінця року різкого зростання цін у країні не очікується. А отже, і обвалу гривні.
Всі статті