У ЗСУ планують відкриття гумкоридорів між Сумською та Курською областями для евакуації цивільних і в бік України, і в бік РФ - Верещук

Віцепрем'єр-міністерка – міністерка з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірина Верещук заявила, що силами ЗСУ планується відкриття гуманітарних коридорів між Сумською та Курською областями для евакуації цивільних осіб і в бік України, і в бік Росії. Про це Верещук повідомила у Телеграм.

"З метою захисту прикордонних областей України (насамперед прикордоння Сумщини) Сили оборони України створюють зону безпеки на території рф, прилеглій до території України. У межах зазначеної зони перебувають цивільні росіяни. Вони знаходяться під захистом міжнародного гуманітарного права, якого Україна повністю дотримується", - написала Верещук.

За її словами, силами українських військових планується: проведення гуманітарних операцій із метою підтримки цивільних осіб у межах зазначеної зони; відкриття гуманітарних коридорів для евакуації цивільних осіб: і у бік Росії, і в бік України; допуск міжнародних гуманітарних організацій до зазначеної зони з метою гуманітарного реагування та моніторингу гуманітарної ситуації.

Верещук повідомила, що наразі проводиться відповідна підготовка та консультації.

Нагадаємо, Зеленський заявив про необхідність створення військових комендатур у Курській області РФ. 

Статті

Донецьк
18.09.2024
13:18

У лікарнях грубіянять, а в аптеках продають крейду замість ліків. Донецький щоденник

На цій біді швидко навчилися заробляти місцеві ділки. Вони привозять невеликими партіями медикаменти з України та перепродають їх із потрійною накруткою. Але люди купують. Тому що змушені.
Світ
17.09.2024
18:00

«Росія зобов'язана вибрати другий варіант дій». Російські ЗМІ про Україну

У Росії для чинної влади небезпечно програвати війни, особливо коли тривалий час ця влада проводила паради і переконувала народ у непереможності рідної армії. Поразка викличе розчарування і втрату віри, але не в армію, а в політичне керівництво.
Луганськ
17.09.2024
10:40

Хліб, евакуація, 20 мешканців і зникла безвісти 82-річна Надія Омелянівна: будні вільної Луганщини 

Надія Омелянівна, швидше за все, пішла шукати місце, де можна спіймати мобільний зв’язок, щоб поговорити з сином (телефона у хаті не було, отже, ймовірно, вона взяла його з собою). І підірвалась на вибухівці. А тіло розтягали дикі звірі.
Всі статті