У ЗСУ планують відкриття гумкоридорів між Сумською та Курською областями для евакуації цивільних і в бік України, і в бік РФ - Верещук

Віцепрем'єр-міністерка – міністерка з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірина Верещук заявила, що силами ЗСУ планується відкриття гуманітарних коридорів між Сумською та Курською областями для евакуації цивільних осіб і в бік України, і в бік Росії. Про це Верещук повідомила у Телеграм.

"З метою захисту прикордонних областей України (насамперед прикордоння Сумщини) Сили оборони України створюють зону безпеки на території рф, прилеглій до території України. У межах зазначеної зони перебувають цивільні росіяни. Вони знаходяться під захистом міжнародного гуманітарного права, якого Україна повністю дотримується", - написала Верещук.

За її словами, силами українських військових планується: проведення гуманітарних операцій із метою підтримки цивільних осіб у межах зазначеної зони; відкриття гуманітарних коридорів для евакуації цивільних осіб: і у бік Росії, і в бік України; допуск міжнародних гуманітарних організацій до зазначеної зони з метою гуманітарного реагування та моніторингу гуманітарної ситуації.

Верещук повідомила, що наразі проводиться відповідна підготовка та консультації.

Нагадаємо, Зеленський заявив про необхідність створення військових комендатур у Курській області РФ. 

Статті

Країна
16.09.2024
20:13

Боротьба з нецільовими витратами бюджету під час війни. Досвід Запоріжжя

В ході ремонту автомобільної дороги Запоріжжя-Біленьке при улаштуванні нового дорожнього одягу підрядником нанесено вирівнюючий шар у 2 рази тонший, ніж визначено проєктом.
Донбас
15.09.2024
18:34

Донецький «історик і публіцист» придумав «російськомовний український націоналізм». Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу продовжили відпрацьовувати свої тридцять срібняків і активно поширювати російські міфи про «ультранаціоналістичну Україну». Виходить досить незграбно, але ніхто й не вимагає від них дотримуватися історичної...
Країна
13.09.2024
16:15

Зростання цін та гривня: спокій зі знаком питання

Зберігши свою облікову ставку на рівні 13%, Національний банк України сигналізував: до кінця року різкого зростання цін у країні не очікується. А отже, і обвалу гривні.
Всі статті