У ЗСУ оприлюднили мапу 10 рекордних за дальністю ударів по росії

За шість місяців 2024 року Силам оборони України вдалося вразити низку військових об'єктів на території росії: рекордним за дальністю є удар радіолокаційній станції "Воронеж-М" в Орську. Про це повідомляє у Telegram Центр стратегічних комунікацій ЗСУ.

"СтратКом ЗСУ публікує мапу рекордних (ТОП-10 за дальністю) уражень військових об'єктів в росії за останні шість місяців. Наголошуємо, що десятки глибинних ударів відбуваються системно протягом більше ніж півроку з застосуванням української зброї. Таким чином, використання зброї західних виробників не порушить будь-які додаткові уявні "червоні лінії". Поступово нарощуючи можливості українського військово-промислового комплексу, Сили оборони України постійно збільшують дальність та ефективність ударів. Дозвіл на використання західних систем озброєння розширить можливості з захисту України та прискорить завершення російсько-української війни", - йдеться у повідомленні.

Місце запуску та відстань до об'єктів вказані умовно.

СтратКом ЗСУ також не може стверджувати, що за кожним з ударів стоять саме Сили оборони України, а не партизани чи невдоволені своїм урядом росіяни.⁩

Статті

Країна
06.10.2024
11:32

Опалсезон 2024–2025: це ми не проходили

Більш песимістичний сценарій передбачає, що вдасться відновити лише близько 2 ГВт потужності, а кількість робочих блоків АЕС буде 6-7 і при цьому зима буде холодною. Тоді система опиниться у кризовій ситуації. За найгіршим сценарієм, якщо росія...
Донбас Країна
04.10.2024
11:01

«Космогонія»: історія Всесвіту й цивілізації від художника з Донеччини Петра Антипа

Картина складається з більше ніж 500 частин та 9 фрагментів. Вона має 10 метрів заввишки й 200 завширшки. Точна її площа – 2086,5 квадратних метрів, і це офіційно зареєстровано у Книзі рекордів України.
Країна
03.10.2024
12:04

Росія окупувала Вугледар: воєнний експерт Владислав Селезньов про наслідки

Втративши контроль над Вугледаром, ми втрачаємо можливість наносити артилерійські удари по залізничній станції у Волновасі – це один з ключових елементів російської залізничної логістики.
Всі статті