У Запорізькій області відсторонено від роботи директора Облводоканалу. Причин декілька

Начальник Запорізької ОВА Іван Федоров відсторонив від роботи на час службової перевірки директора КП "Облводоканал" Сергія Басанського через непрозорі публічні закупівлі та провал із водопостачанням прифронтової Кушугумської сільської громади. Відпоідне розпорядження Федоров підписав 10 вересня, про що повідомив на брифінгу та у своєму Телеграм-каналі.

"Підписую розпорядження про відсторонення директора Облводоканалу на час службової перевірки. Причин декілька ... На час службової перевірки буде призначено іншого виконуючого обов’язки директора Облводоканалу", - написав Федоров у Телеграм.

Першою причиною, за його словами, є непрозорі публічні закупівлі.

"Влітку 2024 робоча група "Прозорість і підзвітність" облдержадміністрації виявила можливі порушення по 4-х тендерах Облводоканалу на понад 100 мільйонів гривень. При цьому керівництво Облводоканалу систематично не допускало представників Держаудитслужби та Запорізької облради до аудиту на підприємстві", - зазначив очільник ОВА.

Другою причиною для служюової перевірки він назвав "провал із водопостачанням прифронтової Кушугумської громади у пікові місяці літа 2024". За словами Федорова, Облводоканал завчасно не перевірив готовність мереж до весняно-літнього періоду. А під час відсутності води у Кушугумі, Балабино та Малокатеринівці з населенням 17,5 тисяч людей самоусунувся від вирішення проблеми.

"Влітку була репетиція блекауту. Облводоканал її не витримав. Маємо краще підготуватися до зими", - підкреслив Федоров.

Ще однією причиною для відсторонення керівника підприємства та службової перевірки, за його словами, є борги за воду на 88 мільйонів гривень.

Раніше повідомлялось, що для відновлення водопостачання у прифронтовій Кушугумській сільській громаді Запорізької області проклали додатковий трубопровід

Раніше також повідомлялось, що водоканал Запоріжжя отримає енергоефективне обладнання на суму в понад 4,5 мільйони гривень.

Статті

Світ
17.09.2024
18:00

«Росія зобов'язана вибрати другий варіант дій». Російські ЗМІ про Україну

У Росії для чинної влади небезпечно програвати війни, особливо коли тривалий час ця влада проводила паради і переконувала народ у непереможності рідної армії. Поразка викличе розчарування і втрату віри, але не в армію, а в політичне керівництво.
Луганськ
17.09.2024
10:40

Хліб, евакуація, 20 мешканців і зникла безвісти 82-річна Надія Омелянівна: будні вільної Луганщини 

Надія Омелянівна, швидше за все, пішла шукати місце, де можна спіймати мобільний зв’язок, щоб поговорити з сином (телефона у хаті не було, отже, ймовірно, вона взяла його з собою). І підірвалась на вибухівці. А тіло розтягали дикі звірі.
Країна
16.09.2024
20:13

Боротьба з нецільовими витратами бюджету під час війни. Досвід Запоріжжя

В ході ремонту автомобільної дороги Запоріжжя-Біленьке при улаштуванні нового дорожнього одягу підрядником нанесено вирівнюючий шар у 2 рази тонший, ніж визначено проєктом.
Всі статті