У Юр'ївській громаді на Дніпропетровщині запрацював кризовий центр для постраждалих від насильства

У Юр’ївській громаді, що на Дніпропетровщині, запрацював кризовий центр для постраждалих від домашнього та гендерно-зумовленого насильства, до якого звертатися по допомогу можуть жінки або мами з дітьми. Про це повідомила голова правління ГО «Промінь Дніпро» Олена Моргун. 

«У сільській місцевості постраждалі від насильства знаходили лише ситуативний прихисток в комунальних установах. А це місце – прояв нетерпимого ставлення до будь-яких його проявів. Та потужна робота щодо захисту прав та притягнення винних до відповідальності», – зазначила гОлена Моргун.

Як зазначається, якщо постраждалі жінки або мами з дітьми знаходяться в небезпеці, то в центрі для них – доступне проживання до 10 діб. 

Кризовий центр для постраждалих від домашнього та гендерно-зумовленого насильства -  спільний проєкт CARE та партнерів з Громадської організації «Промінь Дніпро».

Під новий центр відвели окреме приміщення. Його відремонтували та провели благоустрій прилеглої території. Для відвідувачів облаштували спальні місця, вбиральню, душ і пральню. Придбали й техніку для приготування їжі.

Також обладнали кабінет, де можна поговорити з психологами на індивідуальних консультаціях або групових сесіях.

Як повідомлялося, у 2024 році кількість випадків домашнього насильства в Україні зросла на 36%, якщо порівнювати з минулим роком.

Статті

Донбас Країна
04.10.2024
11:01

«Космогонія»: історія Всесвіту й цивілізації від художника з Донеччини Петра Антипа

Картина складається з більше ніж 500 частин та 9 фрагментів. Вона має 10 метрів заввишки й 200 завширшки. Точна її площа – 2086,5 квадратних метрів, і це офіційно зареєстровано у Книзі рекордів України.
Країна
03.10.2024
12:04

Росія окупувала Вугледар: воєнний експерт Владислав Селезньов про наслідки

Втративши контроль над Вугледаром, ми втрачаємо можливість наносити артилерійські удари по залізничній станції у Волновасі – це один з ключових елементів російської залізничної логістики.
Країна
02.10.2024
17:06

"Ця зима встряхне і розставить все по місцях". Як в Україні розвивають відновлювальну генерацію, завдяки і попри

Немає механізмів, які б заохочували людей і організації, щоб ця електроенергія ще й допомагала б мережі. Потрібно думати на державному рівні, як це все інтегровувати в нашу енергетичну систему.
Всі статті