У ЄС застерігли Словаччину від ухвалення закону про іноагентів

Європейська комісія попередила Словаччину, що розпочне негайні юридичні заходи, якщо уряд країни ухвалить закон, який обмежує діяльність неурядових організацій та ЗМІ. Про це заявила віцепрезидент Європейської комісії Вера Юрова, повідомляє РБК-Україна.

Юрова розповіла, що була в Братиславі та говорила про ініційований урядом Словаччини законопроєкт, який нагадує ініціативи боротьби з "іноагентами".

"Я була дуже чіткою. Якщо ви підете за угорським прикладом щодо закону про неурядові організації, ми негайно розпочнемо процедуру порушення (законодавства ЄС - ред.), тому що у нас вже є рішення суду", - сказала віцепрезидент Єврокомісії.

У 2017 році Угорщина прийняла подібний закон про НУО, що фінансуються з-за кордону, але скасувала його у 2021 році після того, як Європейський суд визнав його незаконним.

Як повідомлялося, вступ Грузії до Євросоюзу через антиєвропейську риторику закону про іноагентів призупинено.   

Статті

Країна
17.10.2024
10:00

Агросектор України: мінна загроза

Ще у 2014 р. Уакраїна увійшла до п'ятірки країн з найбільшою замінованою територією. Сусіди за рейтингом: Сирія, Афганістан, Ємен та М'янма. Після повномасштабного рашистського вторгнення у 2022 р. ми очолюємо цей сумний список.
Світ
16.10.2024
07:41

«Наші війська вже підійшли до Миргорода». Російські ЗМІ про Україну

Ніхто не гарантує, що всі країни єдиним фронтом стануть на захист члена НАТО... Для самого альянсу немає жодної причини включати в себе Україну. Він і так користується нею як своїм плацдармом, не несучи при цьому жодної відповідальності.
Країна
15.10.2024
10:54

Друга річниця "повернення Донбасу додому": фестиваль міфів

Сама ідея апелювати до історії, говорячи про належність території до державних утворень, межі яких постійно змінювалися, – у сучасному світі виглядає дивно.
Всі статті