У ВМС заявили, що не фіксують російські ракетоносіїі у Чорному морі станом на ранок

У Чорному морі бойове чергування несуть три ворожі кораблі, в Азовському та Середземному по одному кораблю супротивника, носіїв крилатих ракет немає. Про це у Фейсбук повідомляють Військово-морські сили ЗС України в четвер уранці.

"У Чорному морі перебувають 3 ворожі кораблі; в Азовському морі 1 ворожий корабель; у Середземному морі 1 ворожий корабель. Носії крилатих ракет "калібр" відсутні", - зазначено в повідомленні.

Так само ВМС повідомляє про рух кораблів через Керченську протоку.

"За добу, в інтересах РФ, прохід Керченською протокою здійснили: до Азовського моря - 21 судно, з них 4 рухалися з протоки Босфор; до Чорного моря - 22 судна, з них 1 продовжило рух у напрямку протоки Босфор", -йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, аналітики ISW зазначили, що ЗСУ послаблюють здатність окупантів використовувати Крим як плацдарм і тил для операцій на півдні України. 

Статті

Донбас Країна
04.10.2024
11:01

«Космогонія»: історія Всесвіту й цивілізації від художника з Донеччини Петра Антипа

Картина складається з більше ніж 500 частин та 9 фрагментів. Вона має 10 метрів заввишки й 200 завширшки. Точна її площа – 2086,5 квадратних метрів, і це офіційно зареєстровано у Книзі рекордів України.
Країна
03.10.2024
12:04

Росія окупувала Вугледар: воєнний експерт Владислав Селезньов про наслідки

Втративши контроль над Вугледаром, ми втрачаємо можливість наносити артилерійські удари по залізничній станції у Волновасі – це один з ключових елементів російської залізничної логістики.
Країна
02.10.2024
17:06

"Ця зима встряхне і розставить все по місцях". Як в Україні розвивають відновлювальну генерацію, завдяки і попри

Немає механізмів, які б заохочували людей і організації, щоб ця електроенергія ще й допомагала б мережі. Потрібно думати на державному рівні, як це все інтегровувати в нашу енергетичну систему.
Всі статті