У Варшаві прокоментували висловлювання путіна: "Жалюгідна зануда з Кремля знову повторює брехню"

Заступник міністра-координатора спецслужб Польщі Станіслав Жарин, коментуючи останні заяви кремлівського диктатора, заявив, що "жалюгідна зануда з Кремля знову повторює брехню". Про це повідомляє "Польське радіо".

"Жалюгідна зануда з Кремля знову повторює брехню про Польщу, а також намагається фальсифікувати правду про війну проти України. А ще владімір путін знову використовує історичний ревізіонізм для поширення брехливих звинувачень проти Польщі", - заявив Станіслав Жарин.

У п’ятницю російське пропагандистське телебачення показало виступ путіна із засідання так званої Ради безпеки. "А польські лідери, ймовірно, розраховують під "натівською парасолькою" створити якусь коаліцію і прямо вступити в конфлікт в Україні, щоб відірвати шматок товстіший, відновити свою, як вони вважають, історичну територію: сьогоднішню Західну Україну", - сказав путін.

Він також заявив, що "саме завдяки Радянському Союзу, завдяки позиції Сталіна Польща отримала значні території на Заході, землі Німеччини". "Західні території нинішньої Польщі - подарунок Сталіна полякам. Наші друзі у Варшаві забули про це? Ми нагадаємо", - учергове пригрозив путін.

"У своїй промові перед членами Ради безпеки Росії владімір путін повторив більшість добре скоординованої та загальновідомої брехні про Польщу, але також використовував погрози та натякнув, що Польща повинна бути вдячна росії. Проводячи подальшу дезінформаційну діяльність проти Польщі, він припустив, що Республіка Польща планує напасти на Білорусь, "на що буде відповідь з боку Росії". Промова путіна була повна зіграних карт", - сказав Жарин.

На думку Жарина, імідж путіна за останні тижні значно послабився. "Бунт Пріґожина" показав образ безвладного путіна, який уже не такий сильний і жорсткий, як говорилося в пропаганді. Для багатьох росіян, особливо військових, путін став боягузом", - сказав Жарин.

Статті

Донецьк
18.09.2024
13:18

У лікарнях грубіянять, а в аптеках продають крейду замість ліків. Донецький щоденник

На цій біді швидко навчилися заробляти місцеві ділки. Вони привозять невеликими партіями медикаменти з України та перепродають їх із потрійною накруткою. Але люди купують. Тому що змушені.
Світ
17.09.2024
18:00

«Росія зобов'язана вибрати другий варіант дій». Російські ЗМІ про Україну

У Росії для чинної влади небезпечно програвати війни, особливо коли тривалий час ця влада проводила паради і переконувала народ у непереможності рідної армії. Поразка викличе розчарування і втрату віри, але не в армію, а в політичне керівництво.
Луганськ
17.09.2024
10:40

Хліб, евакуація, 20 мешканців і зникла безвісти 82-річна Надія Омелянівна: будні вільної Луганщини 

Надія Омелянівна, швидше за все, пішла шукати місце, де можна спіймати мобільний зв’язок, щоб поговорити з сином (телефона у хаті не було, отже, ймовірно, вона взяла його з собою). І підірвалась на вибухівці. А тіло розтягали дикі звірі.
Всі статті