У ЦРУ вважають, що Україна, ймовірно, збереже контроль над регіонами під Курськом

Україна має намір зберегти контроль над територіями, які вона взяла під контроль у Курській області. Про це повідомив заступник голови ЦРУ Девід Коен на конференції з питань розвідки та нацбезпеки. Про це з посиланням на Reuters повідомляє Радіо Свобода.

Київ говорив, що не планує анексувати прикордонні російські регіони, насправді ЗСУ будують оборонні лінії, зазначив Коен. За його словами, це говорить про те, що українська армія має намір утримувати території протягом якогось часу.

Американська розвідка вважає, що під контролем українських військових у Курській області наразі перебувають близько 800 квадратних кілометрів. При цьому головком ЗСУ днями повідомляв, що Україна контролює майже 1300 квадратних кілометрів.

Коен підкреслив, що Путін обов'язково розпочне контрнаступ у Курській області та спробує повернути втрачені землі. Інакше Кремлю доведеться мати справу з негативними наслідками у суспільстві, вважає заступник голови ЦРУ.

Американська преса писала, що для повернення контролю над Курською областю Москві потрібно близько 50 тисяч солдатів. Наразі такої кількості військовослужбовців у Росії немає, вважають джерела, знайомі з даними розвідки.

Виводити війська з Покровського спрямування на Донбасі міноборони РФ не планує. Агентство Bloomberg повідомляло, що до Курської області Росія може направити солдатів термінової служби.

Українська армія увійшла на територію Курської області Росії 6 серпня – майже через два з половиною роки повномасштабного вторгнення Росії в Україну. З того дня у регіоні тривають бої. ЗСУ заявляють про контроль над десятками населених пунктів, включаючи райцентр Суджа. Російська влада таку інформацію або заперечує, або не коментує.

У Курській області діє режим надзвичайної ситуації федерального масштабу. З прикордонних районів, за офіційними даними, евакуйовано понад 130 тисяч людей.

Статті

Країна
16.09.2024
20:13

Боротьба з нецільовими витратами бюджету під час війни. Досвід Запоріжжя

В ході ремонту автомобільної дороги Запоріжжя-Біленьке при улаштуванні нового дорожнього одягу підрядником нанесено вирівнюючий шар у 2 рази тонший, ніж визначено проєктом.
Донбас
15.09.2024
18:34

Донецький «історик і публіцист» придумав «російськомовний український націоналізм». Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу продовжили відпрацьовувати свої тридцять срібняків і активно поширювати російські міфи про «ультранаціоналістичну Україну». Виходить досить незграбно, але ніхто й не вимагає від них дотримуватися історичної...
Країна
13.09.2024
16:15

Зростання цін та гривня: спокій зі знаком питання

Зберігши свою облікову ставку на рівні 13%, Національний банк України сигналізував: до кінця року різкого зростання цін у країні не очікується. А отже, і обвалу гривні.
Всі статті