У Синельниковому на Дніпропетровщині запрацювали цифрові освітні центри для дітей

У Синельниковому Дніпропетровській області запрацювали цифрові освітні центри для дітей, які облаштували у двох навчальних закладах міста. Про це повідомила очільниця міського відділу освіти Ірина Афанасьєва.

За її словами, у освітніх цифрових центрах хлопці та дівчата можуть надолужити пропущені знання зі шкільної програми, а також з користю провести вільний час та поспілкуватися один з одним.

«Створюємо цифрові освітні центри, аби підтримати наших дітей. В умовах війни їм непросто. Навчаються здебільшого онлайн. Не завжди мають можливість зустрітися з друзями. А у таких просторах ми можемо допомогти їм надолужити як пропущені знання, так і брак у спілкуванні з однолітками», – зазначила Ірина Афанасьєва.

Як зазначається, центри яскраві та сучасні, оснащені потужними ноутбуками і необхідною гарнітурою до них, з безперебійним доступом до інтернету - у кожному є локації для навчання та мистецтва, відпочинку за читанням.

Як повідомила Ірина Афанасьєва, поруч із дітьми завжди знаходяться тьютори - викладачі, які допомагають молодшим з навчанням, старшим – з підготовкою до екзаменів, і також заохочують до творчості та різноманітних ігор.

Наразі у цифрових освітніх центрах займається більше трьохсот учнів. Одні відвідують конкретні заняття за графіком. Хтось залишається на цілий день. У випадку повітряної тривоги разом із дорослими вони спускаються в укриття.

Ініціатива реалізована за сприяння UNICEF та благодійного фонду SavEd у співпраці з місцевою владою.

Як повідомлялося, для дітей - переселенців з Кремінської громади Луганщини організували розважальну програму в Дніпрі

Статті

Країна
30.06.2024
23:00

“Ніхто не бере на себе відповідальність давати роз’яснення”, або дещо про покарання за колабораціонізм

Офіс генерального прокурора нараховує 8269 кримінальних проваджень по відносно новій статті 111-1 “Колабораційна діяльність” Кримінального кодексу. В Єдиному державному реєстрі судових рішень є вже 1694 вироки
Донбас
30.06.2024
17:00

"Режим поводився щодо цих регіонів як колоніальний..." Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу продемонстрували, що цілком можуть обходитися без журналістів. Достатньо отримати з Москви готове інтерв'ю і зробити вигляд, що хтось із російських чиновників чи бізнесменів давав його саме місцевим виданням....
Країна
29.06.2024
13:50

Воєнно-туристичний сезон у Криму: як попит обернувся на спад

"Їдуть, бо дешевше, ніж курорти Краснодарського краю. Їдуть, бо їх не чекають на європейських курортах. Та й Туреччина вже не по кишені, бо там оплата у доларах", – зазначив один із туроператорів.
Всі статті