У Судані нібито помилково збитий літак Іл-76, у якому росіяни переправляли вантаж для воєнізованої організації

У Судані збито вантажний літак Іл-76, у якому, судячи з повідомлень місцевих каналів, перебували росіяни, - пише російське бюро «Радіо Свобода».

Називається ім'я одного з них - це головний інженер компанії Airline Transport Incorparation FZC Віктор Гранов. З ним на борту, імовірно, перебували ще кілька його колег.

Російське посольство в Судані поки що не підтверджує, але й не спростовує інформацію. Представники дипмісії підкреслили, що з'ясування обставин «ускладнене тим, що зона аварії розташована в Дарфурі» - регіоні, охопленому громадянською війною.

Своєю чергою проєкт Sudan War Monitor, який публікує зведення бойових дій у країні, стверджує, що літак Іл-76 був збитий бійцями воєнізованої організації «Сили швидкого реагування» (RSF), і водночас збитий помилково: нібито вантаж, який перебував на борту, призначався для самих RSF.

Статті

Донбас
27.10.2024
17:39

«На Запоріжжі бували випадки, що в одному селі води не попросиш у бабусі, а в іншому - дідусь наводить на нас артилерію». Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня інформаційні канали окупованого Донбасу вдавали з себе дорослих журналістів і намагалися детально розповідати про саміт БРІКС у Казані та аналізувати його підсумки. Виходило не дуже, тому що, якраз, про підсумки навіть російські...
Країна
26.10.2024
09:00

Мобілізація: економічне бронювання чи нові посилення?

Ще на початку серпня народні депутати говорили, що темпи мобілізації задовольняють найвище військове керівництво України. Але за два місяці ситуація різко змінилася.
Країна
25.10.2024
10:49

Медреформа в дії. Досвід Запоріжжя

Величезна кількість лікарів, медичних співробітників виїхали з тимчасово окупованих територій і розселилися в Запоріжжі. Величезна користь діяльності релоковних медцентрів...
Всі статті