У США відкрилось представництво АТ “Укроборонпром”

Сьогодні, 9 липня у Вашингтоні відкрилось перше іноземне представництво АТ "Укроборонпром". Основна його задача – посилення співпраці між Україною та Сполученими Штатами Америки у галузі оборонної промисловості. Про це повідомила пресслужба міністерства з питань стратегічних галузей промисловості України. 

9 липня у Вашингтоні відкрилось перше іноземне представництво АТ “Укроборонпром”. Основна його задача – посилення співпраці між Україною та Сполученими Штатами Америки у галузі оборонної промисловості. Зокрема, йдеться про взаємодію з місцевим бізнесом та експертними організаціями, про співпрацю з державними органами й оборонними організаціями, та підтримку проєктів підприємств Укроборонпрому в США та країнах-партнерах.

“Ми вдячні американським партнерам за підтримку і вважаємо, що робота представництва є важливим кроком для зміцнення нашої співпраці. Наразі українські компанії вже мають ряд принципових домовленостей з американськими колегами. Наявність представництва Укроборонпрому в США дозволить пришвидшити їх реалізацію та посилити інтеграцію української оборонки до оборонно-промислової бази НАТО”, – сказав міністр з питань стратегічних галузей промисловості Олександр Камишін.

Під час відкриття були присутні команди Мінстратегпрому, Укроборонпрому, а також представники державних органів США. 

Представництво займатиметься пошуком інвестиційних можливостей та потенційних військово-технічних партнерів у США. Один з пріоритетів – це новітні військові технології, їх пошук та ефективне впровадження. Також – забезпечення взаємодії між українськими та іноземними командами для управління спільними підприємствами.

«Ми зацікавлені у поглибленні співпраці з американськими зброярами, яка сприяє трансферу технологій, розвитку спільних проєктів і залученню інвестицій. Це можуть бути напрямки боєприпасів, систем протиповітряної та протиракетної оборони, РЕБ тощо. Нам є що запропонувати заокеанським колегам, адже українські фахівці мають унікальний та успішний досвід виробництва та відновлення озброєнь і військової техніки, набутий під час повномасштабної війни з російськими загарбниками», – розповів Генеральний директор Укроборонпрому Герман Сметанін.

Статті

Країна
16.09.2024
20:13

Боротьба з нецільовими витратами бюджету під час війни. Досвід Запоріжжя

В ході ремонту автомобільної дороги Запоріжжя-Біленьке при улаштуванні нового дорожнього одягу підрядником нанесено вирівнюючий шар у 2 рази тонший, ніж визначено проєктом.
Донбас
15.09.2024
18:34

Донецький «історик і публіцист» придумав «російськомовний український націоналізм». Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу продовжили відпрацьовувати свої тридцять срібняків і активно поширювати російські міфи про «ультранаціоналістичну Україну». Виходить досить незграбно, але ніхто й не вимагає від них дотримуватися історичної...
Країна
13.09.2024
16:15

Зростання цін та гривня: спокій зі знаком питання

Зберігши свою облікову ставку на рівні 13%, Національний банк України сигналізував: до кінця року різкого зростання цін у країні не очікується. А отже, і обвалу гривні.
Всі статті