У Сорокиному (Краснодоні) окупанти заганяють школярів до лав "Орлят Росії"

 

 

В окупованому з 2014 року Сорокиному (до перейменування Краснодоні) Луганської області учнів початкових класів прийняли в російську організацію "Орлята Росії" 18 січня. Про це повідомили окупаційні ЗМІ.

"У Краснодоні відбулася урочиста церемонія посвяти учнів молодших класів міської гімназії в "Орлята Росії", - сказано в повідомленні.

Окупанти обіцяють, що в "країні орлят" на українських дітей з окупованого регіону "чекає багато нового, пізнавального, цікавого і корисного".

Тим часом "ОстроВ" писав про мілітаризацію дітей і підлітків у Луганській області. Повідомлялося, що мілітаризація дітей на окупованій території є порушенням міжнародного гуманітарного права, зокрема, ст. 51 Женевської конвенції IV, яка забороняє державі, яка окупує, примушувати населення служити в її збройних або допоміжних силах, а також здійснювати пропаганду, спрямовану на забезпечення добровільної служби. Крім того, такі дії окупантів можуть кваліфікуватися як порушення законів та звичаїв війни відповідно до ст. 438 КК - інші порушення законів та звичаїв війни, передбачені міжнародними договорами, згоду на обов'язковість яких надала Верховна Рада України.

Раніше повідомлялося, що злочинців, які займаються мілітаризацією дітей на окупованій Луганщині, навчають у російській Тюмені.

Раніше також повідомлялося, що в окупованому Старобільську українських дітей у початковій школі прийняли в організацію "Орлята Росії".

Статті

Країна
06.09.2024
11:06

12-годинні виклики, реформування і «Надія». Як "швидка" виконує свої функції у прифронтовій Дніпропетровщині

Зараз додалося викликів… Ми всі розуміємо які. У нас щоденні транспортування військових, я не буду говорити, з яких локацій. Першими працюють військові медики, ми забираємо поранених військових в лікарнях першого контакту або стабілізаційних пунктах
Країна
05.09.2024
11:31

Національний кешбек: як це працюватиме

Ініційована президентом В.Зеленським держпрограма "Купуй українське" ("Національний кешбек") стартувала з 2 вересня. "ОстроВ" розповідає про її умови та ризики.
Світ
04.09.2024
11:19

«В перспективі наступного року Москві доведеться домовлятися з Вашингтоном». Російські ЗМІ про Україну

«Виснажені громадяни Незалежної розуміють, що під час швидкого настання холодів їхня енергосистема може не витримати, а Росія масштабними бомбардуваннями здатна знищити всю енергомережу України і тоді настане колапс»
Всі статті