У Слов’янську упередили розтрату 6 млн гривень на реконструкцію міського стадіону

Слов'янська окружна прокуратура попередила незаконне витрачання 6 млн гривень бюджетних коштів під час реконструкції міського стадіону в Слов’янську. Про це  повідомили у пресслужбі відомства.

Встановлено, що у травні 2020 року місцеве управління ЖКГ та товариство з обмеженою відповідальністю уклали договір щодо реконструкції стадіону «Культурно-спортивного центра». Вартість обумовлених будівельних робіт склала понад 30 млн гривень.

У жовтні того ж року сторони ухвалили рішення щодо закупівлі робіт, які не були передбачені раніше. Зокрема, із відведення ґрунтових вод, демонтажу опор освітлення, оздоблення майданчика тротуарною плиткою тощо.

Сума додаткового правочину склала близько 15,5 млн гривень, що перевищило 50% вартості основного договору.

3 огляду на виявлені істотні порушення вимог ЗУ «Про публічні закупівлі», прокуратура звернулась до Господарського суду Донецької області. Під час судового розгляду замовник визнав доводи прокурорів обґрунтованими та зменшив суму додаткового договору до 9,5 млн гривень.

Як повідомлялося, при перевірках трьох комунальних підприємств Луганської області виявлено порушення й недоліки на понад 9,5 млн грн.

Статті

Донбас
20.10.2024
18:24

Воювати в Україну приїжджають злочинці, жебраки та душевнохворі. Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу захлинаючись від захвату цитували чергові заяви Путіна. Кожна з них сама по собі виглядала цілком серйозно, але під час спроби скласти їх у єдину картинку чітко було видно відсутність логіки в оратора та...
Луганськ
19.10.2024
12:35

Сука-любов. Луганський щоденник

Таких подружок-розлученок, як вона – у кожній гарячій точці. Дешевше, ніж платити повіям. Винайняв квартиру, наобіцяв всякого, подарував щось, зробив широкий жест. Жінка далі вигадає сама. Їй потрібні легенди, віра у щось, а йому випити і секс.
Донецьк
18.10.2024
11:40

Можливості, які втрачені через війну. Як у Донецькій області відбувається земельна реформа

Попри наближення лінії фронту місцеві аграрії зібрали врожай та, навіть, посіяли озимі на тих ділянках, де це було можливо і в значно меншій кількості. Проте ворог неминуче просувається, захоплюючі все більше території області. Рано чи пізно треба...
Всі статті