У Ростові-на-Дону гопників Моторолу і Гіві, а також ще двох самозваних «генералів ДНР» прирівняли до Суворова і Жукова

Чотирьох, так званих, «героїв Донбасу» зобразили поруч із Суворовим і Жуковим на фасаді 18-ти поверхової новобудови в Ростові-на-Дону. Про це пишуть місцеві ЗМІ.

Урочисте відкриття муралу, який назвали «Они сражались за Родину», відбулося 18 травня. 

До числа «великих полководців» сучасності потрапили бойовики Арсен Павлов (Моторола), Михайло Толстих (Гіві), Володимир Жога і ліквідований ватажок «ДНР» Олександр Захарченко.

Як повідомлялося раніше, ніхто з цієї четвірки полководницькими талантами або військовими подвигами не прославився. російська пропаганда зробила з них медійних особистостей. Влада «ДНР» незаконно присвоювала їм військові генеральські та полковницькі звання. Колишній ватажок «ДНР» Захарченко за час перебування при владі «дослужився» до генерал-майора. Наразі всіх чотирьох «героїв» ліквідовано. 

Олександр Суворов і Георгій Жуков в історії військового мистецтва заслужено визнані великими воєначальниками. При цьому вони були дітьми свого часу і чесно служили російській або радянській імперії. 

Статті

Країна
17.10.2024
10:00

Агросектор України: мінна загроза

Ще у 2014 р. Уакраїна увійшла до п'ятірки країн з найбільшою замінованою територією. Сусіди за рейтингом: Сирія, Афганістан, Ємен та М'янма. Після повномасштабного рашистського вторгнення у 2022 р. ми очолюємо цей сумний список.
Світ
16.10.2024
07:41

«Наші війська вже підійшли до Миргорода». Російські ЗМІ про Україну

Ніхто не гарантує, що всі країни єдиним фронтом стануть на захист члена НАТО... Для самого альянсу немає жодної причини включати в себе Україну. Він і так користується нею як своїм плацдармом, не несучи при цьому жодної відповідальності.
Країна
15.10.2024
10:54

Друга річниця "повернення Донбасу додому": фестиваль міфів

Сама ідея апелювати до історії, говорячи про належність території до державних утворень, межі яких постійно змінювалися, – у сучасному світі виглядає дивно.
Всі статті