У Росії журналіста кинули за ґрати на 8 років за "фейки" про дії російської армії в Маріуполі та Бучі

У Горно-Алтайську РФ (столиця і єдине місто Республіки Алтай у Сибіру) журналіста Сергія Михайлова засудили до 8 років у справі про «фейки» про дії російської армії в Україні. Про це з посиланням на адвокатів «Сетевых свобод» пише «ASTRA» 30 серпня. 

«Засновник гірничо-алтайської газети «ЛИСток» Сергій Михайлов дістав 8 років колонії загального режиму у справі про «фейки» про ЗС РФ (частина 2 статті 207.3 КК). Також суд на чотири роки заборонив йому займатися журналістикою та адмініструванням інтернет-ресурсів. Прокуратура вимагала 9 років колонії.

Михайлова заарештували у квітні 2022 року. Його звинувачують у тому, що «ЛІСток» опублікував матеріали, що містять «завідомо неправдиві» відомості про дії російської армії, зокрема, у Бучі та Маріуполі.

«Михайлов не визнав провину, у своєму останньому слові він заявив, що «...категорично не згоден із цим обвинуваченням. І я всі ці роки пишу те, що вважаю правдою, нехай гіркою, але з любові до людей, а зовсім не через ненависть до тих чи інших політичних діячів. І з міркувань боротьби за істину, життя в істині». Він буде оскаржувати вирок», - сказано в повідомленні.

Раніше повідомлялося, що російська влада визнала «небажаною організацією» «Феміністський антивоєнний опір».

Статті

Донецьк
18.09.2024
13:18

У лікарнях грубіянять, а в аптеках продають крейду замість ліків. Донецький щоденник

На цій біді швидко навчилися заробляти місцеві ділки. Вони привозять невеликими партіями медикаменти з України та перепродають їх із потрійною накруткою. Але люди купують. Тому що змушені.
Світ
17.09.2024
18:00

«Росія зобов'язана вибрати другий варіант дій». Російські ЗМІ про Україну

У Росії для чинної влади небезпечно програвати війни, особливо коли тривалий час ця влада проводила паради і переконувала народ у непереможності рідної армії. Поразка викличе розчарування і втрату віри, але не в армію, а в політичне керівництво.
Луганськ
17.09.2024
10:40

Хліб, евакуація, 20 мешканців і зникла безвісти 82-річна Надія Омелянівна: будні вільної Луганщини 

Надія Омелянівна, швидше за все, пішла шукати місце, де можна спіймати мобільний зв’язок, щоб поговорити з сином (телефона у хаті не було, отже, ймовірно, вона взяла його з собою). І підірвалась на вибухівці. А тіло розтягали дикі звірі.
Всі статті