У Росії журналіста кинули за ґрати на 8 років за "фейки" про дії російської армії в Маріуполі та Бучі

У Горно-Алтайську РФ (столиця і єдине місто Республіки Алтай у Сибіру) журналіста Сергія Михайлова засудили до 8 років у справі про «фейки» про дії російської армії в Україні. Про це з посиланням на адвокатів «Сетевых свобод» пише «ASTRA» 30 серпня. 

«Засновник гірничо-алтайської газети «ЛИСток» Сергій Михайлов дістав 8 років колонії загального режиму у справі про «фейки» про ЗС РФ (частина 2 статті 207.3 КК). Також суд на чотири роки заборонив йому займатися журналістикою та адмініструванням інтернет-ресурсів. Прокуратура вимагала 9 років колонії.

Михайлова заарештували у квітні 2022 року. Його звинувачують у тому, що «ЛІСток» опублікував матеріали, що містять «завідомо неправдиві» відомості про дії російської армії, зокрема, у Бучі та Маріуполі.

«Михайлов не визнав провину, у своєму останньому слові він заявив, що «...категорично не згоден із цим обвинуваченням. І я всі ці роки пишу те, що вважаю правдою, нехай гіркою, але з любові до людей, а зовсім не через ненависть до тих чи інших політичних діячів. І з міркувань боротьби за істину, життя в істині». Він буде оскаржувати вирок», - сказано в повідомленні.

Раніше повідомлялося, що російська влада визнала «небажаною організацією» «Феміністський антивоєнний опір».

Статті

Країна
16.09.2024
20:13

Боротьба з нецільовими витратами бюджету під час війни. Досвід Запоріжжя

В ході ремонту автомобільної дороги Запоріжжя-Біленьке при улаштуванні нового дорожнього одягу підрядником нанесено вирівнюючий шар у 2 рази тонший, ніж визначено проєктом.
Донбас
15.09.2024
18:34

Донецький «історик і публіцист» придумав «російськомовний український націоналізм». Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу продовжили відпрацьовувати свої тридцять срібняків і активно поширювати російські міфи про «ультранаціоналістичну Україну». Виходить досить незграбно, але ніхто й не вимагає від них дотримуватися історичної...
Країна
13.09.2024
16:15

Зростання цін та гривня: спокій зі знаком питання

Зберігши свою облікову ставку на рівні 13%, Національний банк України сигналізував: до кінця року різкого зростання цін у країні не очікується. А отже, і обвалу гривні.
Всі статті