У росії заарештували генерала Попова, який "брав" Роботине

У Росії заарештовано генерала Івана Попова, який "брав" Роботине в Запорізькій області. Про це з посиланням на російські правоохоронні органи повідомляє пропагандистське росЗМІ 21 травня.

"Колишній командувач 58-ю армією ЗС РФ Іван Попов заарештований за підозрою в шахрайстві, повідомили ТАСС у правоохоронних органах", - ідеться в повідомленні.

Подробиці у справі Попова публікують російські мілітарні пабліки і політолог Сергій Марков. 

Зазначається, що Попов із подільниками - бізнесменом із Краснодарського краю і "високопоставленим представником ЮВО ЗС Росії" - продали 2 тисячі тонн металовиробів вартістю понад 100 млн рублів, призначених для будівництва інженерних споруд на лінії оборони. 

Попова відсторонили від командування 58-ю армією ЗС РФ у липні 2023 року і відправили в Сирію. Сам він стверджував, що його відсторонили "за розголошення масштабів втрат російської армії".

"Нещодавно генерал був викликаний на допит до Москви у зв'язку з відкритою справою про шахрайство", - уточнюється в одному з повідомлень.

Раніше повідомлялося, що російський генерал Володимир Свиридов, який командував ППО РФ, помер за загадкових обставин.

Статті

Країна
06.09.2024
11:06

12-годинні виклики, реформування і «Надія». Як "швидка" виконує свої функції у прифронтовій Дніпропетровщині

Зараз додалося викликів… Ми всі розуміємо які. У нас щоденні транспортування військових, я не буду говорити, з яких локацій. Першими працюють військові медики, ми забираємо поранених військових в лікарнях першого контакту або стабілізаційних пунктах
Країна
05.09.2024
11:31

Національний кешбек: як це працюватиме

Ініційована президентом В.Зеленським держпрограма "Купуй українське" ("Національний кешбек") стартувала з 2 вересня. "ОстроВ" розповідає про її умови та ризики.
Світ
04.09.2024
11:19

«В перспективі наступного року Москві доведеться домовлятися з Вашингтоном». Російські ЗМІ про Україну

«Виснажені громадяни Незалежної розуміють, що під час швидкого настання холодів їхня енергосистема може не витримати, а Росія масштабними бомбардуваннями здатна знищити всю енергомережу України і тоді настане колапс»
Всі статті