У росії відчули "складну ситуацію" і почали роздавати зброю – при відсутності відповідного закону

У РФ почали роздавати зброю через "складну ситуацію". Про це повідомив губернатор Бєлгородської області Сергій Гладков 2 серпня, пишуть росЗМІ.

"Ситуація продовжує бути складною", - сказав Гладков.

Уточнюють, що влада Бєлгородської області видала бійцям тероборони автомати і противодронові рушниці.

"Бійцям бєлгородської тероборони видали противодронове озброєння, автомати і УАЗи", - написав також Телеграм-канал "Агентство. Новости", який розмістив відповідне відео 2 серпня.

Канал уточнив, що чинне законодавство не дозволяє теробороні мати зброю.

"Закон, який дозволить регіональній владі за рішенням президента створювати місцеві військові компанії, ще не підписаний Путіним", - нагадав канал.

Водночас прессекретар путіна Дмитро Пєсков стверджує, що "...все здійснюється суворо відповідно до законодавства", при цьому не уточнивши, на яких саме юридичних нормах ґрунтується видача зброї, пише "DW Главное".

Російських Телеграм-канал "Пепел" уточнює, що влада Бєлгородської області могла витратити на озброєння тероборони приблизно 22 млн рублів: регіон закупив 400 карабінів "Сайга-МК". "40 таких карабінів учасникам тероборони Гладков вручив особисто, ще 360 видадуть найближчим часом", - ідеться в повідомленні.

Раніше повідомлялося, що росія активно готується до введення воєнного стану. Путін підписав закон із поправками до КПК.

Статті

Країна
06.09.2024
11:06

12-годинні виклики, реформування і «Надія». Як "швидка" виконує свої функції у прифронтовій Дніпропетровщині

Зараз додалося викликів… Ми всі розуміємо які. У нас щоденні транспортування військових, я не буду говорити, з яких локацій. Першими працюють військові медики, ми забираємо поранених військових в лікарнях першого контакту або стабілізаційних пунктах
Країна
05.09.2024
11:31

Національний кешбек: як це працюватиме

Ініційована президентом В.Зеленським держпрограма "Купуй українське" ("Національний кешбек") стартувала з 2 вересня. "ОстроВ" розповідає про її умови та ризики.
Світ
04.09.2024
11:19

«В перспективі наступного року Москві доведеться домовлятися з Вашингтоном». Російські ЗМІ про Україну

«Виснажені громадяни Незалежної розуміють, що під час швидкого настання холодів їхня енергосистема може не витримати, а Росія масштабними бомбардуваннями здатна знищити всю енергомережу України і тоді настане колапс»
Всі статті