У росії ухвалили закон про заборону треш-стримів

Держдума РФ ухвалила два законопроекти про покарання за треш-стріми, які тепер будуть віднесені до інформації, забороненої до поширення, - пишуть росЗМІ 30 липня.

«У законі було уточнено формулювання, що характеризує «треш-стрім»: це інформація, що ображає людську гідність і громадську мораль, виражає явну неповагу до суспільства, містить зображення дій з ознаками протиправних, зокрема насильницьких, і розповсюджувана з хуліганських, корисливих чи інших ницих спонукань», - пишуть пропагандисти.

У підсумку одну з російських статей доповнено пунктом, який передбачає адміністративну відповідальність за викладені в Мережу фото і відео з правопорушеннями або закликами до них, зокрема з мотивів расової, національної або релігійної ненависті.

Штраф для покараних за цією статтею становитиме від 200 тис. до 600 тис. руб. Для посадових осіб і нижній, і верхній пороги будуть вищими на 100 тис. руб.: мінімальне покарання зафіксоване на позначці 300 тис. руб., максимальне - 700 тис. руб. Крім того, закон передбачає конфіскацію камер та іншого записувального обладнання.

Друга частина поправок посилює відповідальність за публічну демонстрацію - в інтернеті та ЗМІ - умисного злочину. Для десяти видів злочинів їх вчинення під час стріму стане обтяжуючою обставиною. Серед них вбивство, умисне заподіяння тяжкої, середньої тяжкості та легкої шкоди здоров'ю, побої, мордування, погроза вбивством або заподіянням тяжкої шкоди здоров'ю, викрадення людини, незаконне позбавлення волі, а також використання рабської праці.

Крім цього, засуджених за ці злочини стримерів позбавлять права обіймати певні посади і займатися певною діяльністю. Такий захід дасть змогу судам обмежувати їм доступ до інтернету.

Статті

Країна
16.09.2024
20:13

Боротьба з нецільовими витратами бюджету під час війни. Досвід Запоріжжя

В ході ремонту автомобільної дороги Запоріжжя-Біленьке при улаштуванні нового дорожнього одягу підрядником нанесено вирівнюючий шар у 2 рази тонший, ніж визначено проєктом.
Донбас
15.09.2024
18:34

Донецький «історик і публіцист» придумав «російськомовний український націоналізм». Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу продовжили відпрацьовувати свої тридцять срібняків і активно поширювати російські міфи про «ультранаціоналістичну Україну». Виходить досить незграбно, але ніхто й не вимагає від них дотримуватися історичної...
Країна
13.09.2024
16:15

Зростання цін та гривня: спокій зі знаком питання

Зберігши свою облікову ставку на рівні 13%, Національний банк України сигналізував: до кінця року різкого зростання цін у країні не очікується. А отже, і обвалу гривні.
Всі статті