У Росії солдатів строкової служби відправляють на війну в прикордонні райони Курської області. Матері просять путіна врятувати їхніх "хлопчиків"

У Росії солдатів строкової служби відправляють на війну в прикордонні райони Курської області. Про це пише низка російських ЗМІ з посиланням на рідних молодих солдатів.

Так, за словами матерів строковиків, близько 150 солдатів зараз перебувають в одній із військових частин у районі Курська. Їх змушують записатися в штурмовики й обіцяють виплату "бойових" - по 4-4,5 тисячі рублів на день.

"Син дзвонив, їм сказали: "ви все одно підете, але зараз ми вам будемо платити бойові. Підете за штурмовиками. А якщо не погодитеся, то підете під суд, і все одно підете [воювати]", - розповіла одна з жінок.

З інших регіонів Росії теж повідомляють про підготовку до перекидання на фронт солдатів весняного призову. 

"Зараз у військовій частині йде підготовка строковиків до поїздки у відрядження в Курську область. Створено Курські батальйони. Поговорити з вищим командуванням частини не було можливості, відмовляються спілкуватися з батьками. Телефони приховані і батькам не дають", - стверджують родичі призовників.

Батьки строковиків вимагають запобігти відправленню їхніх синів до Курської області, бо вони не відслужили належних для відправки в зону бойових дій 4 місяців.

Також матері та дружини направили петицію Путіну, в якій просять вивести "хлопчиків" з прикордонних районів Курської області.

 

Статті

Донецьк
18.09.2024
13:18

У лікарнях грубіянять, а в аптеках продають крейду замість ліків. Донецький щоденник

На цій біді швидко навчилися заробляти місцеві ділки. Вони привозять невеликими партіями медикаменти з України та перепродають їх із потрійною накруткою. Але люди купують. Тому що змушені.
Світ
17.09.2024
18:00

«Росія зобов'язана вибрати другий варіант дій». Російські ЗМІ про Україну

У Росії для чинної влади небезпечно програвати війни, особливо коли тривалий час ця влада проводила паради і переконувала народ у непереможності рідної армії. Поразка викличе розчарування і втрату віри, але не в армію, а в політичне керівництво.
Луганськ
17.09.2024
10:40

Хліб, евакуація, 20 мешканців і зникла безвісти 82-річна Надія Омелянівна: будні вільної Луганщини 

Надія Омелянівна, швидше за все, пішла шукати місце, де можна спіймати мобільний зв’язок, щоб поговорити з сином (телефона у хаті не було, отже, ймовірно, вона взяла його з собою). І підірвалась на вибухівці. А тіло розтягали дикі звірі.
Всі статті