У Росії школярам будуть ще більше розповідати про терористів "Моторолу" і "Жогу"

Російська влада вимагає більше розповідати школярам про "героїв", які воювали на території сходу України в новому навчальному році, - повідомляє The Moscow Time 5 серпня.

"У новому навчальному році, який розпочнеться 1 вересня, вчителі історії в російських школах повинні будуть більше розповідати учням про героїв Росії. Це випливає з методичних рекомендацій Мінпросвіти, опублікованих на державному порталі "Єдиний зміст загальної освіти"", - пише видання.

Запропонований список "Наші герої" розбитий на три розділи: "дореволюційний період", "радянський період" і "сучасна Росія".

В останньому представлені російські військові, які брали участь у бойових діях на території Донецької та Луганської областей України.

Серед них терористи Арсен Павлов, більше відомий як "Моторола", Ольга Качура і Володимир Жога, які звинувачені в Україні у військових злочинах. Також у списку є дочка ідеолога "русского мира" Олександра Дугіна Дар'я, яку було підірвано у своєму автомобілі в серпні 2022 року.  

Статті

Країна
20.09.2024
10:13

Україна – РФ: транзитний "хід конем"

Україна намагається зберегти статус транзитера енергоресурсів для ЄС, бо його втрата дуже невигідна економічно. Проблема в тому, що транзит можливий тільки в одному випадку. Якщо постачальником цих енергоресурсів буде росія.
Донецьк
18.09.2024
13:18

У лікарнях грубіянять, а в аптеках продають крейду замість ліків. Донецький щоденник

На цій біді швидко навчилися заробляти місцеві ділки. Вони привозять невеликими партіями медикаменти з України та перепродають їх із потрійною накруткою. Але люди купують. Тому що змушені.
Світ
17.09.2024
18:00

«Росія зобов'язана вибрати другий варіант дій». Російські ЗМІ про Україну

У Росії для чинної влади небезпечно програвати війни, особливо коли тривалий час ця влада проводила паради і переконувала народ у непереможності рідної армії. Поразка викличе розчарування і втрату віри, але не в армію, а в політичне керівництво.
Всі статті