У Росії оголосили в розшук учительку, яка розповіла дітям правду про вторгнення в Україну і життя росіян із вуличними туалетами

У РФ вчительку з Підмосков'я оголосили в розшук через розповідь школярам про війну в Україні, - пише The Moscow Time із посиланням на низку пабліків 3 липня.

"МВС Росії оголосило в розшук 65-річну вчительку російської мови та літератури Наталю Таранушенко, проти якої раніше порушили справу про "фейки" про російську армію", - ідеться в повідомленні.

Зазначається, що справу на педагога із середньої школи № 1 у місті Протвино Московської області завели 10 червня. Приводом для цього стала одна з класних годин у школі, яка відбулася ще 15 квітня 2022 року. Як писала Baza, під час класної години, яка мала назву "Урок добра", Таранушенко обговорювала з учнями війну в Україні. Жінка розповіла дітям, що "Росія порушує всі можливі норми міжнародного права", а також про те, що "22% населення Росії живуть із вуличним туалетом". 

Після цього на викладачку почали надходити скарги батьків. Зокрема, скаржилися двоє батьків: один учасник війни проти України Артем Александров, а другий - підприємець Дмитро Наавгуст, який відправляв допомогу на фронт. Вони стверджували, що слова жінки "заподіяли психологічні травми і душевні страждання їхнім дітям". 

Тарнаушенко зробили догану і відсторонили від посади класного керівника, але не звільнили. Однак на початку червня після перевірки ФСБ кримінальну справу все-таки було порушено. За два дні після цього, за інформацією знайомих вчительки, Таранушенко виїхала з Росії в "одну з неєвропейських країн", щоб не потрапити під арешт.

Статті

Донбас Країна
04.10.2024
11:01

«Космогонія»: історія Всесвіту й цивілізації від художника з Донеччини Петра Антипа

Картина складається з більше ніж 500 частин та 9 фрагментів. Вона має 10 метрів заввишки й 200 завширшки. Точна її площа – 2086,5 квадратних метрів, і це офіційно зареєстровано у Книзі рекордів України.
Країна
03.10.2024
12:04

Росія окупувала Вугледар: воєнний експерт Владислав Селезньов про наслідки

Втративши контроль над Вугледаром, ми втрачаємо можливість наносити артилерійські удари по залізничній станції у Волновасі – це один з ключових елементів російської залізничної логістики.
Країна
02.10.2024
17:06

"Ця зима встряхне і розставить все по місцях". Як в Україні розвивають відновлювальну генерацію, завдяки і попри

Немає механізмів, які б заохочували людей і організації, щоб ця електроенергія ще й допомагала б мережі. Потрібно думати на державному рівні, як це все інтегровувати в нашу енергетичну систему.
Всі статті