У Росії хочуть замінити YouTube проектом «VK Відео», для чого викачують відео з американського сервісу

Російська влада хоче замінити YouTube за допомогою проєкту «VK Відео», його керівництво покращує сервери і стежить, щоб у сервісі був затребуваний контент, - повідомляє паблік «Вёрстка».

За інформацією джерела пабліка, співробітникам «VK Відео» повідомили, що для цього з YouTube викачують російськомовні відео.

Співрозмовник, близький до адміністрації президента, розповів «Верстці», що керівників VK «попередили, що блокування YouTube рано чи пізно неминуче», і тому вони встановлювали нові сервери та намагалися наповнити сервіс контентом «на кшталт музики-роликів і головне інтерв'юшок».

Керівник одного з технічних напрямків VK у липні на робочій нараді з підлеглими повідомив, що у компанії «стоїть завдання завантажити YouTube за два місяці», розповіли «Вёрстке» два учасники зустрічі. За їхніми словами, менеджер таким чином намагався заспокоїти співробітників на тлі скорочення штату.

За словами іншого джерела, йдеться про проєкт «VK Відео», у який зараз активно переводять розробників з інших напрямків. Співрозмовник «Верстки» стверджує, що проєкт має бути готовий до осені, коли і почнуть блокувати YouTube. За його словами, «скачують взагалі все російськомовне, зокрема іноземне з російськомовною доріжкою».

Третій співрозмовник «Верстки» в корпорації розповів, що «VK Відео» готують як повноцінну заміну YouTube і ролики викачують для швидкого наповнення платформи контентом у разі різкого блокування американського відеохостингу. За його словами, конкретного плану з публікації роликів у «ВКонтакте» немає і робиться це, «щоб було про всяк випадок».

Водночас ще один співрозмовник пабліка в парламенті РФ стверджує, що YouTube у Росії блокувати не будуть, оскільки він «не є виробником контенту, на відміну від майданчиків Meta».

Статті

Донецьк
18.09.2024
13:18

У лікарнях грубіянять, а в аптеках продають крейду замість ліків. Донецький щоденник

На цій біді швидко навчилися заробляти місцеві ділки. Вони привозять невеликими партіями медикаменти з України та перепродають їх із потрійною накруткою. Але люди купують. Тому що змушені.
Світ
17.09.2024
18:00

«Росія зобов'язана вибрати другий варіант дій». Російські ЗМІ про Україну

У Росії для чинної влади небезпечно програвати війни, особливо коли тривалий час ця влада проводила паради і переконувала народ у непереможності рідної армії. Поразка викличе розчарування і втрату віри, але не в армію, а в політичне керівництво.
Луганськ
17.09.2024
10:40

Хліб, евакуація, 20 мешканців і зникла безвісти 82-річна Надія Омелянівна: будні вільної Луганщини 

Надія Омелянівна, швидше за все, пішла шукати місце, де можна спіймати мобільний зв’язок, щоб поговорити з сином (телефона у хаті не було, отже, ймовірно, вона взяла його з собою). І підірвалась на вибухівці. А тіло розтягали дикі звірі.
Всі статті