У Росії хочуть замінити YouTube проектом «VK Відео», для чого викачують відео з американського сервісу

Російська влада хоче замінити YouTube за допомогою проєкту «VK Відео», його керівництво покращує сервери і стежить, щоб у сервісі був затребуваний контент, - повідомляє паблік «Вёрстка».

За інформацією джерела пабліка, співробітникам «VK Відео» повідомили, що для цього з YouTube викачують російськомовні відео.

Співрозмовник, близький до адміністрації президента, розповів «Верстці», що керівників VK «попередили, що блокування YouTube рано чи пізно неминуче», і тому вони встановлювали нові сервери та намагалися наповнити сервіс контентом «на кшталт музики-роликів і головне інтерв'юшок».

Керівник одного з технічних напрямків VK у липні на робочій нараді з підлеглими повідомив, що у компанії «стоїть завдання завантажити YouTube за два місяці», розповіли «Вёрстке» два учасники зустрічі. За їхніми словами, менеджер таким чином намагався заспокоїти співробітників на тлі скорочення штату.

За словами іншого джерела, йдеться про проєкт «VK Відео», у який зараз активно переводять розробників з інших напрямків. Співрозмовник «Верстки» стверджує, що проєкт має бути готовий до осені, коли і почнуть блокувати YouTube. За його словами, «скачують взагалі все російськомовне, зокрема іноземне з російськомовною доріжкою».

Третій співрозмовник «Верстки» в корпорації розповів, що «VK Відео» готують як повноцінну заміну YouTube і ролики викачують для швидкого наповнення платформи контентом у разі різкого блокування американського відеохостингу. За його словами, конкретного плану з публікації роликів у «ВКонтакте» немає і робиться це, «щоб було про всяк випадок».

Водночас ще один співрозмовник пабліка в парламенті РФ стверджує, що YouTube у Росії блокувати не будуть, оскільки він «не є виробником контенту, на відміну від майданчиків Meta».

Статті

Країна
16.09.2024
20:13

Боротьба з нецільовими витратами бюджету під час війни. Досвід Запоріжжя

В ході ремонту автомобільної дороги Запоріжжя-Біленьке при улаштуванні нового дорожнього одягу підрядником нанесено вирівнюючий шар у 2 рази тонший, ніж визначено проєктом.
Донбас
15.09.2024
18:34

Донецький «історик і публіцист» придумав «російськомовний український націоналізм». Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу продовжили відпрацьовувати свої тридцять срібняків і активно поширювати російські міфи про «ультранаціоналістичну Україну». Виходить досить незграбно, але ніхто й не вимагає від них дотримуватися історичної...
Країна
13.09.2024
16:15

Зростання цін та гривня: спокій зі знаком питання

Зберігши свою облікову ставку на рівні 13%, Національний банк України сигналізував: до кінця року різкого зростання цін у країні не очікується. А отже, і обвалу гривні.
Всі статті