У російську ЦВК подали заяву про відмову путіну в реєстрації на президентських виборах

У ЦВК РФ 22 січня подано заяву про відмову в реєстрації на виборах путіну, яку підписали понад 20 осіб. Про це повідомив активіст з Удмуртії Сергій Антонов і російський опозиційний Телеграм-канал BRIEF.

"На думку авторів заяви, основних причини для відмови Путіну в реєстрації - дві. Перша - незаконні поправки до Конституції, які дали Путіну можливість заново переобратися. І друга причина - порушення під час збору підписів - 60 тис. підписів, за підрахунками Антонова, зібрано незаконно, що перевищує 5% браку, які допустимі за законом", - пише BRIEF.

Зазначається, що серед тих, хто підписав заяву - колишні депутати Держдуми, муніципальні депутати та громадські діячі.

Коментуючи цю заяву, BRIEF пише: "Вимагати від ЦВК, щоб він визнав поправки до Конституції 2020 року незаконними і на цій підставі скасував реєстрацію Путіна, - звісно, можна, але питання все ж таки трохи не за адресою. Про незаконно зібрані підписи - аргумент, на наш погляд, набагато сильніший. Але з ним теж є проблеми. Закон містить закритий перелік для відмови в реєстрації. І перевищення допустимого шлюбу в 5% - як одна з підстав. Але проблема в тому, що які саме підписи штаб Путіна здав у ЦВК, знають тільки штаб і ЦВК. Тому не можна стверджувати, що зібрані з порушенням підписи дійшли до Центрвиборчкому". 

Раніше повідомлялося, що в рамках протестів у Башкортостані учасників війни в Україні з регіону закликають залишати позиції і повертатися на батьківщину.

Статті

Країна
06.09.2024
11:06

12-годинні виклики, реформування і «Надія». Як "швидка" виконує свої функції у прифронтовій Дніпропетровщині

Зараз додалося викликів… Ми всі розуміємо які. У нас щоденні транспортування військових, я не буду говорити, з яких локацій. Першими працюють військові медики, ми забираємо поранених військових в лікарнях першого контакту або стабілізаційних пунктах
Країна
05.09.2024
11:31

Національний кешбек: як це працюватиме

Ініційована президентом В.Зеленським держпрограма "Купуй українське" ("Національний кешбек") стартувала з 2 вересня. "ОстроВ" розповідає про її умови та ризики.
Світ
04.09.2024
11:19

«В перспективі наступного року Москві доведеться домовлятися з Вашингтоном». Російські ЗМІ про Україну

«Виснажені громадяни Незалежної розуміють, що під час швидкого настання холодів їхня енергосистема може не витримати, а Росія масштабними бомбардуваннями здатна знищити всю енергомережу України і тоді настане колапс»
Всі статті