У РФ визнали призупинення роботи заводу із виробництва чипів після атаки дронів

Один із найбільших заводів з виробництва мікроелектроніки в Росії – "Група Кремній Ел" – заявив про призупинення роботи після атаки безпілотників 19 жовтня. Про це повідомила пресслужба підприємства.

Там заявляють, що під час атаки БПЛА постраждали виробничі та адміністративні корпуси заводу, що призвело до перебоїв з енергопостачанням, пошкодження об'єктів енергетичної інфраструктури та розриву технологічних виробничих ланцюжків.

Гендиректор "Кремній Ел" Олег Данцев заявив, що основним завданням зараз є "якомога швидше відновлення виробництва електронної техніки".

Він додав, що наразі проводиться експертиза з метою оцінки можливості відновлення пошкоджених об'єктів.

"Однак не все залежить від нас – є труднощі із купівлею запасних частин для відновлення технологічного обладнання та енергетичної інфраструктури", - підкреслив Данцев.

Варто зазначити, що "Кремній Ел" є одним із найбільших російських виробників мікроелектроніки. Більшість продукції завод робить на замовлення Міноборони, зокрема деталі для систем ППО "Панцир" та ракетних комплексів "Іскандер".

Як повідомлялося, у російському Брянську був атакований завод мікроелектроніки. 

Статті

Країна
25.10.2024
10:49

Медреформа в дії. Досвід Запоріжжя

Величезна кількість лікарів, медичних співробітників виїхали з тимчасово окупованих територій і розселилися в Запоріжжі. Величезна користь діяльності релоковних медцентрів...
Донецьк
24.10.2024
17:00

Як ізраїльський песик Хібукі допомагає дітям з Донеччини переживати війну

Терапія полягає в тому, що дитина переносить на іграшку свої переживання і страхи та, говорячи від імені собачки, насправді проживає власний досвід, не замикається на своїй психотравмі, розповідає про власні переживання та почуття.
Країна
24.10.2024
09:00

Українські банки: війна, а прибутковість зростає

Цього року динаміка у банків справді вражає. Вже за підсумками І півріччя вони отримали рекордний прибуток – 79 млрд грн, на 16,8% більше за минулорічний показник.
Всі статті