У РФ радянського дисидента Олександра Скобова заарештували за гасла "Слава Україні" і "Смерть російським загарбникам"

У Петербурзі суд заарештував затриманого вчора радянського дисидента, а нині "іноагета" Олександра Скобова за підтримку України. Про це повідомила російська пропагандистка Марина Ахмедова у себе в Телеграм.

"Ліберальні ЗМІ" все губилися в здогадках, за що було затримано цього 66-річного чоловіка з астмою, діабетом та іншим набором болячок. На вигляд... звичайний, трохи злісний дідусь", - злобно прокоментувала вона черговий акт переслідування в РФ інакомислення.

У тому ж тоні пропагандистка пояснила, у чому полягає вина колишнього радянського політв'язня. "Сьогодні на виході із суду він крикнув - "Слава Україні! Смерть російським загарбникам!"

Як повідомлялося раніше, підтримка України та неприйняття російської агресії проти суверенної держави судом була кваліфікована як "виправдання тероризму".

Олександру Скобову 66 років. У радянські роки його притягували за статтею про антирадянську агітацію. 1978 року його відправили до психіатричної лікарні після акції лівих активістів, які розкидали листівки в Гостиному дворі із закликом до "встановлення справжнього гуманного соціалізму". 22 березня 2024 року Скобова внесено до реєстру іноагентів.

Статті

Країна
06.09.2024
11:06

12-годинні виклики, реформування і «Надія». Як "швидка" виконує свої функції у прифронтовій Дніпропетровщині

Зараз додалося викликів… Ми всі розуміємо які. У нас щоденні транспортування військових, я не буду говорити, з яких локацій. Першими працюють військові медики, ми забираємо поранених військових в лікарнях першого контакту або стабілізаційних пунктах
Країна
05.09.2024
11:31

Національний кешбек: як це працюватиме

Ініційована президентом В.Зеленським держпрограма "Купуй українське" ("Національний кешбек") стартувала з 2 вересня. "ОстроВ" розповідає про її умови та ризики.
Світ
04.09.2024
11:19

«В перспективі наступного року Москві доведеться домовлятися з Вашингтоном». Російські ЗМІ про Україну

«Виснажені громадяни Незалежної розуміють, що під час швидкого настання холодів їхня енергосистема може не витримати, а Росія масштабними бомбардуваннями здатна знищити всю енергомережу України і тоді настане колапс»
Всі статті