У РФ поліцейські практично на місці злочину пропонують затриманим замість кримінальної справи вирушити на війну проти України

У РФ поліцейські практично на місці злочину в обов'язковому порядку пропонують затриманим замість кримінальної справи вирушити на війну проти України. Про це пише «Астра».

Зазначається, що поліцейські почали звітувати, що пропонували затриманим вирушити на «СВО», щонайменше у Брянській, Нижегородській, Новосибірській областях, республіці Комі, Алтайському краї та анексованому Криму. 

Так, за даними джерел, жителю Брянської області, який вдарив знайомого ножем у живіт, поліцейські запропонували укласти контракт із МО РФ - той відмовився. А в Сиктивкарі 46-річний підозрюваний у крадіжці кави і цукерок із місцевого магазину погодився поїхати в Україну. В Ухті викрав 2 банки яловичих консервів і пляшку горілки «Деревенька», який викрав 2 банки яловичих консервів і пляшку горілки, і також виявив бажання воювати у складі ЗС РФ. 

Вирушити на «СВО» пропонують навіть жінкам: так, у Нижегородській області укласти контракт в обмін на звільнення від відповідальності порадили 50-річній місцевій жительці, яка вкрала продукти з сільського магазину на суму 3 тисячі рублів.

Раніше Держдума РФ ухвалила одразу в другому і третьому читаннях законопроєкт про припинення кримінального переслідування підсудних, якщо вони укладуть контракт про проходження військової служби.

 

Статті

Світ
26.09.2024
22:00

Російський метал у Європі: "історична помилка" Брюсселя

Європейський санкційний «паркан» щодо російської металопродукції виглядає як діряве решето. Цинізм у тому, що дірки у "паркані" передбачливо зробили самі єврочиновники.
Країна
25.09.2024
14:09

Квартирний бум проти переселенців. Їдеш від війни – залишай дітей, старих та тварин

Вимушені переселенці стають легкою здобиччю для недобросовісних власників. На жаль, навіть договір не завжди може захистити орендарів.
Донецьк
23.09.2024
12:17

Перейменування на Донеччині: як у 2024 році змінювали назви, пов'язані з РФ

Вже втретє за останні 10 років населенні пункти Донецької області стикаються із необхідністю масово змінювати назви об’єктів топоніміки на своїй території.
Всі статті